Mi az hogy Steak? Milyen formaban és hogyan lehet el késziteni? (egy fogyokurázonak)
A steak annyit jelent, hogy szelet.
A legtöbbször olyan húsra mondják, amit hirtelen is lehet sütni, nem kell párolni hosszabb ideig.
A konyhai használatban eredetileg a marha egyes részeit készitették igy, ha csak steak van az étlapon, akkor az marhahúst jelent.
Idöközben sok helyen a disznó, csirke, pulyka megfelelö részeit is nevezik igy, de akkor oda szokás irni, hogy milyen állatbólvan.
A hirtelensütésre alkalmas húsokat szeletelni szokás, és nagyon forró serpenyöben, zsiradékon elöször az elsö oldalát megsütik pirosra, megforditva a második oldalt is, és a tüzet mérsékelve még 5-10 percig fedö alatt hagyják, hogy átforrósodjon a belseje is. Utána azonnal fogyasztandó, közvetlen tálalás elött füszerezik, ha áll, akkor megkeményedik.
Fogyókúrára alkalmas, ha nem túl sok zsiradékot használsz, de azt tudni kell, hogy nem jó úgy fogyni akarni, hogy csak pár, ugynevezett "fogyókúrás" élelmiszert és elkészitési módot alkalmazol. Igy ugyan lehet fogyni, de a legtöbben eleve nem sokáig birják, másrészt meg utána, amikor vége, és megint kezd több mindent enni az illetö, akkor rohamosan visszaszedi, amit leadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!