Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol találok jó madártej...

Hol találok jó madártej szelet receptet?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy találok az interneten csak az a baj, hogy mindenhol másak az arányok. Nem tudom eldönteni hogy melyiket válasszam, hogy a krém ne legyen folyós. Jól bevált recepteket várok. Előre is köszönöm!
2013. jan. 23. 11:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:


1,5 l tej

15 dkg cukor

4 tojás

1 csomag vaníliás cukor

A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe. A fehérjéket verd kemény habbá, és mikor forr a vaníliás cukros tej, vizes kanállal kis halmokat eressz bele. Mindkét oldalukat főzd meg a habgombócoknak, majd a tejjel együtt hűtsd le őket. Ha sűrűbbre szeretnéd a tejes részt készíteni, tegyél bele egy evőkanál lisztet, és úgy forrald fel. Hidegen tálald.

Mazsolás madártej:


1,5 l tej

15 dkg cukor

5 dkg mazsola

4 tojás

2 evőkanál liszt

1 csomag vaníliás cukor

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá. A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral forrald fel. Ha már picit forr a tej, szaggasd bele a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan fordítsd meg őket. Tedd félre, és kezdj neki a vaníliamártásnak. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel keverd össze. Ezután folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a forró tejbe. Amikor már besűrűsödött, vedd le a gázról, és hagyd kihűlni. Tedd rá a habhalmocskákat, és szórd meg őket alaposan mazsolával.

Hidegen tálald.

Epres madártej:

1 l tej

50 dkg eper

10 dkg cukor

4 tojásfehérje

1 csomag epres pudingpor

citromlé

Az epret mosd meg, majd turmixold össze. Kevés cukorral szórd meg, cseppents rá citromlevet, és tedd hűtőbe. A fehérjéket verd kemény habbá, forgasd bele a cukrot, és verd tovább. Egy lábasban forralj vizet, és habból vizes kanál segítségével tegyél kis halmokat a vízbe. Főzd meg őket, majd szedd ki a vízből. A pudingport 1 liter tejbe keverd bele, majd forrald fel. Hűtsd le, és a habmadarakkal tálald.

2013. jan. 23. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Horváth Ilona szakácskönyve
2013. jan. 23. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én receptem nagyon hizlalós, de leírom neked, mert mi nagyon szeretjük.


6 deci tejet egy zacskó (350ml) habtejszínnel melegíts fel, de a tejszínből még maradjon egy pici, később szükség lesz rá. Tegyed bele egy kikapart vaníliarúd belsejét, valamint ha kikapartad, a maradék héjat is beledobhatod, azt utólag ki lehet szedni. Eközben keverj ki öt tojás sárgáját a maradék tejszínnel simára. Ha felmelegedett, gőzölög, de nem forr, akkor a tejszínes tojáshoz adj egy kis meleg tejes keveréket, és keverd azt is simára. Ha ez megtörtént, akkor öntsd a tojásos keveréket a tejes keverékhez, és melegítsd össze az egészet alacsony lángon, és folyamatos kevergetés mellett. Ha úgy érzed kezd besűrűsödni, akkor leveszed és 10 deka cukrot adsz hozzá. Én azt ajánlom, hogy legyen benne vaníliás cukor is, ha lehet akkor a Dr Oetkernek van bourbon vaníliás cukra, egy csomag olyan 70 forint körül van. De ez nem kötelező, én csak egyszerűen nagyon szeretem a vanília ízét.


Ezt a vaníliás részt berakod a hűtőbe, jól lefedve, az a legjobb ha egy éjszakát áll. Reggel viszont jól felszoktam keverni, hogy finom habos legyen a tejszíntől.


A tojás fehérje habot másnap készítem, az öt fehérjéhez 2-3 evőkanál cukrot adok, és jó keményre verem. Vízben kifőzöm.


Tálaláskor nagy öblös tálba rakom, rá a habot, és az egészet megszórom igazi kakaóval, vagy nyáron málna szemekkel :)

2013. jan. 23. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem sütire gondolt a kérdező:)

Ezt nagyon dicsérik...:P


[link]

2013. jan. 23. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!