Tarjából milyen szaftos husit tudnék készíteni? (többi lent)
Na akkor... van egy alternatív cigánypecsenye receptem, egy nagyon jó netes ismerősömtől kaptam évekkel ezekkel a receptet, eddig mindig sikert arattam vele. Elég nehéz kaja, de isteni! :)
Tehát: fogsz egy vastag falú lábast (vaslábas a legjobb), ennek az alját kirakod ujjnyi vastagra vágott füstölt, húsos szalonnával (csak nyers a jó, a pácolt nem!).
Ezután felszeleteled a tarját, picit megütögeted klopfolóval, de nem túl vékonyra, csak hogy fellazítsd a rostokat.. Minden szeletet sózol, nagyon vékonyan borsozol, és bekened összetört fokhagymával. Fokhagymakrém használata szentségtörés! Max fokhagymakocka... de friss fokhagymával a legtutibb!
Ez a husi megy a szalonnára rétegezve, minden réteget vékonyan megszórsz pirospaprikával, és megkensz zsírral! Olaj használata tilos!
Ha kész, felöntöd annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fedő rá, és gyenge tűzön párolod. Kavarni nem szabad, csak a lábast rázogatni óvatosan. Ha már majdnem puha, leveszed a fedőt, és lesütöd zsírjára.
Krumplipürével tálalod, amit megbolondítasz leheletnyi szerecsendióval (ne legyen benne sok, mert megkeseríti),szafttal mindenki saját magának locsolja, mehet hozzá bármilyen savanyúság, vagy saláta.
A husit sózd, borsozd be.
Bő zsírban dinsztelj meg kb. 2x annyi szálára vágott vöröshagymát, mintha ugyanazt a mennyiségű húst pörköltnek tennéd fel, és dinsztelj mellé egy jó néhány girizd, felszeletelt fokhagymát is. Szemes borsot, babérlevelet bele.
A húst fehéredésig süsd meg, majd kevés fehér borral (hús mennyiségtől függően fél-, esetleg egy deci) öntsd fel, és földő alatt párold puhára.
Amikor kész, süsd vissza zsírjára, várd meg, míg a husi megpirul.
Teljesen száraz, csak sózott tört krumplit készítsd mellé, mert a szafttá sűrűsödött hagymát rászeded. (Teflon edényben készítsd, mert a hagyma szeret odaragadni)
Cigánypecsenye vagy Hagymás rostélyos.
A Hagymás rostélyost szoktam csinálni tarjából is és tarja hússal is nagyon finom! :)
Itt vannak még jó kis tarjás receptek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!