Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tarjából milyen szaftos husit...

Tarjából milyen szaftos husit tudnék készíteni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Nem sütőben szeretném lesütni, de ne is pörkölt legyen.
2013. febr. 15. 20:02
 1/8 anonim ***** válasza:
2013. febr. 15. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

legjobb a cigánypecsenye ha tarjáról van szó:)

Nekem ez a kedvenc receptem hozzá,ha még nem csináltál:


[link]


De ezt is csináltam már,ez is finom valamikor tervezem is jövőhéten hogy megcsinálom:


[link]

2013. febr. 15. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez a gombamártásos tarja jónak tűnik, De nem szabad olajjal, csak zsírral készíteni. A húsból kisülő zsír nem jó olajjal keverve.
2013. febr. 15. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen én is zsírral szoktam,de nem is figyeltem hogy ez sütős kérdező meg nem akar azt. De szerintem teljesen jó lenne serpenyőben is elkészíteni,csak több mosogatnivaló :)
2013. febr. 15. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Na akkor... van egy alternatív cigánypecsenye receptem, egy nagyon jó netes ismerősömtől kaptam évekkel ezekkel a receptet, eddig mindig sikert arattam vele. Elég nehéz kaja, de isteni! :)


Tehát: fogsz egy vastag falú lábast (vaslábas a legjobb), ennek az alját kirakod ujjnyi vastagra vágott füstölt, húsos szalonnával (csak nyers a jó, a pácolt nem!).


Ezután felszeleteled a tarját, picit megütögeted klopfolóval, de nem túl vékonyra, csak hogy fellazítsd a rostokat.. Minden szeletet sózol, nagyon vékonyan borsozol, és bekened összetört fokhagymával. Fokhagymakrém használata szentségtörés! Max fokhagymakocka... de friss fokhagymával a legtutibb!


Ez a husi megy a szalonnára rétegezve, minden réteget vékonyan megszórsz pirospaprikával, és megkensz zsírral! Olaj használata tilos!


Ha kész, felöntöd annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fedő rá, és gyenge tűzön párolod. Kavarni nem szabad, csak a lábast rázogatni óvatosan. Ha már majdnem puha, leveszed a fedőt, és lesütöd zsírjára.


Krumplipürével tálalod, amit megbolondítasz leheletnyi szerecsendióval (ne legyen benne sok, mert megkeseríti),szafttal mindenki saját magának locsolja, mehet hozzá bármilyen savanyúság, vagy saláta.

2013. febr. 15. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a segítséget, egyenlőre válogatok, valami jó kis szaftos dolog kellene. :)
2013. febr. 15. 21:11
 7/8 anonim ***** válasza:

A husit sózd, borsozd be.

Bő zsírban dinsztelj meg kb. 2x annyi szálára vágott vöröshagymát, mintha ugyanazt a mennyiségű húst pörköltnek tennéd fel, és dinsztelj mellé egy jó néhány girizd, felszeletelt fokhagymát is. Szemes borsot, babérlevelet bele.

A húst fehéredésig süsd meg, majd kevés fehér borral (hús mennyiségtől függően fél-, esetleg egy deci) öntsd fel, és földő alatt párold puhára.

Amikor kész, süsd vissza zsírjára, várd meg, míg a husi megpirul.

Teljesen száraz, csak sózott tört krumplit készítsd mellé, mert a szafttá sűrűsödött hagymát rászeded. (Teflon edényben készítsd, mert a hagyma szeret odaragadni)

2013. febr. 16. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Cigánypecsenye vagy Hagymás rostélyos.


A Hagymás rostélyost szoktam csinálni tarjából is és tarja hússal is nagyon finom! :)


Itt vannak még jó kis tarjás receptek:


[link]

2013. febr. 18. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!