Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Anyukák, valaki szokott...

Anyukák, valaki szokott házilag lasagne tésztát készíteni?

Figyelt kérdés
Szeretném kipróbálni biztosan finomabb mint a bolti és nem utolsó,hogy olcsóbb is.Az érdekelne még,hogy mi lenne ha nem főzném meg előtte hanem csak nyersen tenném a lsagnéba.Elvileg megfől a szafttól sütés közben,nem?!
2013. febr. 15. 12:25
1 2
 1/14 Jégtánc ***** válasza:
Nem szoktam saját készítésű tésztát csinálni,de a boltit sem főzőm meg alapból.Nyersen teszem be,teljesen átfő,megsül.40-45 perc kell neki 180 fokon
2013. febr. 15. 12:29
 2/14 A kérdező kommentje:
Én is eddig boltiból készítettem és én sem szoktam előfőzni.Viszont ha kiszámolom elég drága 1 tepsi lasagne ha a tésztát is veszem mert egy csomag az interspárban 790ft.Gondoltam megpróbálom.2 napja sütöttem kenyeret is,és a párom azt mondta jobb mint a bolti,ezentúl süssem.:)
2013. febr. 15. 12:33
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendes házi tésztát gyúrsz, és kinyújtod kb. 1 mm vékonyra, akkor nem kell megfözni elöre. De arra mindenképpen figyelned kell, hogy a mártások (besamel, bolonyai) elég híg legyen, hogy a tésztának elég folyadék álljon rendelkezésére, hogy meg tudjon föni.

Ha van idöd meg lehetöséged, akkor akár egyszerre készithetsz nagyobb mennyiségü tésztát és eldarabolva megszárithatod, akkor legközelebb nem kell akkor gyúrni, amikor kellene.

De az összekészitett lasagnét le is tudod adagokban fagyasztani, akkor felhasználás elött egy óra pihentetés után forró sütöbe téve süsd meg - ugyanolyan lesz, mintha akkor készitetted volna össze.

Sok sikert.

Ja, ha elöször esetleg nem sikerül, akkor kicsit módosits a mártásokon - ha elázott, akkor kevésbé higra készitsd legközelebb, ha túl kemény amradt volna, akkor meg kicsit levesebbre.

2013. febr. 15. 12:36
 4/14 Jégtánc ***** válasza:
Pennyben vesszük a tésztát,mert a sparos tényleg drága:) Pennyben jóval olcsóbb:)Érdemes megnézni Lidl-t és Aldit is ha van a közeletekben.
2013. febr. 15. 12:38
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.És a tésztát simán kiszárítom,bezacskózom és eláll?Mindenképpen kipróbálom a házit.Remélem nagyon finom lesz.:)

A pennyiben,lidlben mennyibe kerül a tészta egyébként?

2013. febr. 15. 12:41
 6/14 anonim ***** válasza:
Én irtam a száritást: rendesen ki kell száritani (mint a levestésztát), utána légmentesen becsomagolni és száraz helyen tárolni.
2013. febr. 15. 12:43
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm kipróbálom,mert a fagyasztóba nem nagyon fér be előre összeállított lasagne.De a tésztát akár le is fagyaszthatom nem?
2013. febr. 15. 13:06
 8/14 Jégtánc ***** válasza:
Nem tudom sajnos megmondani a pontos árát,mert nem én vásárolok,de majd megkérdem a párom délután:) Lidl-t,Aldit nem tudom,de alapból olcsóbb mint a spar
2013. febr. 15. 13:55
 9/14 Jégtánc ***** válasza:
Pennyiben ha akciós 300 körül van ,ha nem akkor 350 körül van a fél kilós,durum tésztából készült lap.Aldiban most akciós 400-ért
2013. febr. 15. 14:12
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi az tényleg olcsóbb jóval.
2013. febr. 15. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!