Anyukák, valaki szokott házilag lasagne tésztát készíteni?
Ha rendes házi tésztát gyúrsz, és kinyújtod kb. 1 mm vékonyra, akkor nem kell megfözni elöre. De arra mindenképpen figyelned kell, hogy a mártások (besamel, bolonyai) elég híg legyen, hogy a tésztának elég folyadék álljon rendelkezésére, hogy meg tudjon föni.
Ha van idöd meg lehetöséged, akkor akár egyszerre készithetsz nagyobb mennyiségü tésztát és eldarabolva megszárithatod, akkor legközelebb nem kell akkor gyúrni, amikor kellene.
De az összekészitett lasagnét le is tudod adagokban fagyasztani, akkor felhasználás elött egy óra pihentetés után forró sütöbe téve süsd meg - ugyanolyan lesz, mintha akkor készitetted volna össze.
Sok sikert.
Ja, ha elöször esetleg nem sikerül, akkor kicsit módosits a mártásokon - ha elázott, akkor kevésbé higra készitsd legközelebb, ha túl kemény amradt volna, akkor meg kicsit levesebbre.
Köszönöm a válaszokat.És a tésztát simán kiszárítom,bezacskózom és eláll?Mindenképpen kipróbálom a házit.Remélem nagyon finom lesz.:)
A pennyiben,lidlben mennyibe kerül a tészta egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!