Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell lasagne tésztalapot...

Prímás Lancelot kérdése:

Hogy kell lasagne tésztalapot készíteni?

Figyelt kérdés
közeli boltokban nem kapható, ezért gondoltam, hogy készítek házilag. de mit kéne belerakni?
2010. szept. 26. 15:25
 1/1 anonim ***** válasza:

Vagy tojás nélküli tésztát készitesz: durumbúzadarából kevés vizzel kemény tésztát gyúrsz és fóliában pihenteted, vagy tojásost: 100g liszt, 1 tojás, 1 tk olivaolaj - szintén kemény tésztát gyúrva fóliában pihentetni legalább fél órát.

Utána vagy sodrófával, vagy ha van géppel nyújtsd ki 2 mm vékonyra, vágd csikokra és forrásban lévö sós vizben fözd meg félkeményre, utána hodeg vizzel öblitsd le és hagyd kicsit szikkadni (a sütö rácsán például - nem a sütöben). Utána ugyanúgy tudod használni, mint a boltit.

2010. szept. 26. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!