Ehhez a tortához vajon feltétlenül szükséges a keményítő?
Elvileg minden üzletben kapható keményitö, szóval tudnál szerezni.
De nem feltétlen fontos, ehelyett is használhatsz finomlisztet (igy összesen 4 ek-nyit), de keményitövel kicsit lazább, könnyebb a tésztája. De ha csak liszttel sütöd, akkor sem lesz rossz.
Nincs itthon pudingporom sajnos. Keményítőt meg azért nem tudok venni, mert csak 1 kisbolt van itt a közelben és ott nem lehet kártyával fizetni. Nekem meg most nincs kp-m.
Akkor lehet másik receptet kéne keresnem? Azt hittem a tojás is összefogja a krémet.
Ha így csinálnád a krémet, ahogy a recept írja, rántottád lesz, de krémed nem.
A tojássárgákat keverd ki jól a cukorral. Tegyél hozzá egy kanál lisztet (rétes vagy búza). Öntsd fel 3-4 dc tejjel. Keverd simára, majd gőz fölött főzd meg sűrűre. Még melegen keverd bele a keményre felvert tojásfehérjéket és a citrom, narancs levet. Ha már kihűlt, keverd bele a vajat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!