Sült báránycombhoz nem megszokott körités?
Báránycombot akarok egészben sütni mediterrán füszerezéssel (rozmaring, olivaolaj, fokhagyma), amihez valamivéle krumpliköritést szeretnék, de nem hétköznaposat. Viszont lehetöleg ne legyen túl tömény (tejszin, szalonna, sok zsiradék, stb), és vagy a hús mellett lehessen késziteni, vagy ne a sütöben készüljön.
Minden segitséget elöre is köszönök.
Vagy ha burgonyát szeretnél akkor csak estleg mentás buirgony püré : A kész burgonya pürébe 1csokor felapritott friss mentát keverj ..
Fóliában sült burgonya pl. sajtmártással:
Megmosod nagyon alaposan a burgonyát (akár meg is pucolhatod, ha nem szereted a héját) befóliázod és 30-35 percre berakod a sütőbe.
Mikor puha, leszeded a fóliát róla (forró nagyon vigyázz) és csinálsz bele egy kereszt bevágást. Majd megnyomod a krumpli alját, hogy a bevágásból, mint egy virág kijöjjön a közepe. ezt forrón valamilyen sajtmártással locsolod meg van egyszerű vajjal. Sózni is sózd ekkor. Forrón fogyasszátok!
(ezen a képen nincs kinyomva a közepe, de ugyanígy gondoltam)
A tabbouleh tetszik mint ötlet - mindkettötöknek köszönöm a tippet, de egyelöre nem találtam hozzá bulgurt - hol veszitek?
A fóliás krumpli is érdekes, köszi ezt is.
A krumplifánk barnamártással - ehhez tudsz receptet adni? Elöre is köszönöm.
Ha valakinek még más ötlete van, szivesen veszem - valószinüleg többféle körités lesz a végén, ha ilyen jó ötleteket kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!