Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen típusú krémmel töltött...

Milyen típusú krémmel töltött tortát lehet szépen bevonni fondannal?

Figyelt kérdés
receptet is szeretnék!
2009. szept. 3. 17:53
 1/5 anonim ***** válasza:
A lényeg az, hogy ne legyen tejszin alapú krém, mert az olvasztja a fondant, bármilyen főzött krém megfelel, ha elárulod milyen tortát szeretnél, szivesen irok receptet a krémjéhez.
2009. szept. 3. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igazából emeletes tortát szeretnék csinálni, ami nem újdonság nekem, de mindig tejszínes krémmel csináltam. Most pedig valami gesztenyés, csokis, és feketeerdőre gondoltam,de ezek szerint az utóbbit vessem el? Én hallottam hogy szoktak ilyet is burkolni.Szeretném a tanácsodat kérni.
2009. szept. 3. 20:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Az eszterházi a klasszikus fondannal bevont torta. ha megcsinálod olyan receptet keress amibe kell pudingpor is (a krémbe) mert egyébként nem könnyű elkészíteni.
2009. szept. 3. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Itt vagyok. Az nagyon jó, ha nem vagy kezdő, mert nem túl egyszerű a krém, amit leirok, de az a nagyon jó benne, hogy kedved szerint izesitheted, szóval azt varászolsz belőle, amit csak akarsz.

A hozzávalók:

1,5 lit tej

9 tojás sárgája

0,375 kg cukor

0,09 kg liszt

0,09 kg étkezési keményitő

vanilia rúd, vagy term. azonos aroma.

Tehát a tejet, a cukor 2/3 részével és a vaniliával felforralod. Amig készül, a 9 tojássárgáját, a maradék cukrot, a lisztet és a keményitőt elkevered annyi tejben (a 1,5 lit-ből elveszel egy keveset), hogy szép sima csomómentes legyen. Ha a tej felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáöntöd a tojásos masszához, és ezt is felteszed főni. Állandóan keverni kell, mert lekapja, és akkor használhatatlan lesz. Ha felforrt annyit vegyél vissza a főzés hőfokából, hogy még forrjon, de nehogy odaégesd, és erősen keverve főzöd 30 másodpercig. Tűzről levéve legjobb tepsibe kiönteni, amit hideg vizzel ki kell öbliteni, és a krém tetejét szintén kicsit be kell csapkodni hideg vizzel.

Ehhez a krém mennyiséghez kell 1 kg margarin, sima, jó minőségű margarin (nem ráma), amit szoba hőmérsékletűre hagysz melegedni, felapritod és robotgéppel, vagy mixerrel elkezdesz keverni. Folyamatosan adagolod hozzá a kihűlt krémet, egészen addig, amig egy habos, könnyű krémet nem kapsz. Fontos a margarin és a krém hőmérséklete. Ha túl hideg a margarinod, nem tudod kikeverni, ha túl meleg, folyós lesz a krém. Ha a krém túl hideg, amikor a margarinhoz adagolod, akkor lehűti a margarint is (rövid időre forró vizes fürdőbe állitva a keverőedényt visszaállithatod a kivánt hőmérsékletet), ha pedig meleg lenne a krém, elfolyósitja a margarint (hűtéssel tudod helyrehozni).

Tudom, hogy most esetleg egy kicsit zavarosnak tűnik, de lépésről -lépésre ha leköveted, meglátod nincs benne semmi ördöngősség. Ez a mennyiségű krém elég 3 darab 20 tojásos torta betöltéséhez, ha nem akarsz túl nagy emeletes tortát, a 1,5x-se elégnek kell hogy legyen. A gesztenyéshez, csak sima gesztenyepürét kell hozzárászelni, és elkeverni, ha rumos, akkor rum nélkül, ha tiszta, akkor egy kicsi rumot adj hozzá. A csokishoz főzőcsokit olvassz, és azt keverd a krémbe, harmadiknak pedig ajánlom a grillázst, vagy vaniliát kandirozott naranccsal. Biztosan ügyes leszel, sok sikert!

2009. szept. 3. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Hála és köszönet! Egyáltalán nem bonyolult, követhetően írtad. Nagyon sokat segítettél! Így fogom csinálni.
2009. szept. 3. 22:25

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!