Szerintetek mit?
Sziasztok segítenétek nekem?
Anyukámnak nem sokára lesz a születésnapja,és szeretnék valami finom,de nem hétköznapi,és viszonylag pénztárca kímélő ebédet készíteni. 3 fogásos ebédet készítek neki Leves,fő étel, desszert. Előre is köszönöm a válaszokat ja és mi előtt jönnétek azzal, hogy nem tudjátok mit szeret anya mindent szeret úgyhogy csak bátran úgy is válaszolhattok, hogy ti mit főznétek ilyen alkalomra ezekkel a kitériumokkal na még 1x köszönöm
húsleves,
rántott zöldségek/gomba, karfiol,répa) rizzsel, krumplival, majonézes salátával
túrótorta
Ma nálunk currys csirkeraguleves volt, igen egyszerü, olcsó, különleges és finom.
Egy kis fej hagymát kevés vajon (nem margarin, ha nincs vaj, akkor inkább napraforgóolaj) üvegesre párolunk. Hozzáteszünk fél kg csirkezuzát kisebb darabokra vágva (ha nem szereti a zuzát, akkor csirkeszárnnyal is jó, de úgy nem annyira finom), sózzuk, borsozzuk, kicsit piritjuk, ráteszünk 2-3 evökanál (NEM elirás) curryport, és felöntjük annyi vizzel, hogy éppen csak ellepje a zuzát, fedö alatt pároljuk.
Közben egy nagy zellergumót megtisztitunk, és kb 1 cm-es kockákra vágjuk, ha a zeller félpuha (kb 1-1,5 óra), ezt is beletesszük az edénybe és forró vizzel addig öntjük fel, hogy éppen ellepje - ne legyen sok leve, mert fözés közben higabb lesz.
Ha a zeller is puha, levesszük a tüzröl és 2 dl tejfölt (20-25%-osat) keverünk bele, és tálaljuk. Akkor a legfinomabb, ha már nem egész forró, csak kellemesen meleg.
Lehet még (kemény fajta) sajtkockákat tenni a tányérba, mielött rászedjük a levest.
Nem tudom, ilyesmire gondoltál-e.
húsleves
sajtos sertésszelet, rizs, saláta
joghurtos túrótorta
Sajtos sertésszelet: a felszeletelt húst (tarjából a legjobb) kiklopfolni, mindkét oldalát enyhén sózni, borsozni, serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát fehérre sütni. Utána kuktába tenni, előmelegített vízzel (kb. másfél-két deci) felönteni, forrás után 25 percig párolni. A hússzeleteket kiszedni, jénai tálba tenni, a visszamaradt lét kevés liszttel besűríteni, felforralni, tejfölt hozzáadni, a húsos tálra önteni. Tetejét reszelt sajttal (ha van füstölttel) megszórni.
Csak arra kell a zuzás levesnél figyelni, hogy elég ideig fözd.
Ha ezt választod, majd irj vissza, hogy tetszett-e.
Valamilyen krémleves, pl brokkoli- tetejére húsos szalonnapörc,
sonkás-sajtos krumpligombóc gombamártással
gyümölcsös rizspuding, vagy valamilyen más pudingos (babapiskótás ) pohárkrém, tejszínhabbal, rácsorgatott olvasztott csokival.
fahéjas almakrémleves
csirkemell baconbe tekerve közte egy szelet füstölt sajt, kukoricás-répűs-borsós rizzsel, barackbefőttel
joghurtos túrótorta rajta naracsszeletek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!