Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek mit?

Szerintetek mit?

Figyelt kérdés

Sziasztok segítenétek nekem?

Anyukámnak nem sokára lesz a születésnapja,és szeretnék valami finom,de nem hétköznapi,és viszonylag pénztárca kímélő ebédet készíteni. 3 fogásos ebédet készítek neki Leves,fő étel, desszert. Előre is köszönöm a válaszokat ja és mi előtt jönnétek azzal, hogy nem tudjátok mit szeret anya mindent szeret úgyhogy csak bátran úgy is válaszolhattok, hogy ti mit főznétek ilyen alkalomra ezekkel a kitériumokkal na még 1x köszönöm



2013. jan. 27. 16:37
 1/8 anonim ***** válasza:

húsleves,

rántott zöldségek/gomba, karfiol,répa) rizzsel, krumplival, majonézes salátával

túrótorta

2013. jan. 27. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
köszy szépen egész jól hangzik :D
2013. jan. 27. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ma nálunk currys csirkeraguleves volt, igen egyszerü, olcsó, különleges és finom.

Egy kis fej hagymát kevés vajon (nem margarin, ha nincs vaj, akkor inkább napraforgóolaj) üvegesre párolunk. Hozzáteszünk fél kg csirkezuzát kisebb darabokra vágva (ha nem szereti a zuzát, akkor csirkeszárnnyal is jó, de úgy nem annyira finom), sózzuk, borsozzuk, kicsit piritjuk, ráteszünk 2-3 evökanál (NEM elirás) curryport, és felöntjük annyi vizzel, hogy éppen csak ellepje a zuzát, fedö alatt pároljuk.

Közben egy nagy zellergumót megtisztitunk, és kb 1 cm-es kockákra vágjuk, ha a zeller félpuha (kb 1-1,5 óra), ezt is beletesszük az edénybe és forró vizzel addig öntjük fel, hogy éppen ellepje - ne legyen sok leve, mert fözés közben higabb lesz.

Ha a zeller is puha, levesszük a tüzröl és 2 dl tejfölt (20-25%-osat) keverünk bele, és tálaljuk. Akkor a legfinomabb, ha már nem egész forró, csak kellemesen meleg.

Lehet még (kemény fajta) sajtkockákat tenni a tányérba, mielött rászedjük a levest.


Nem tudom, ilyesmire gondoltál-e.

2013. jan. 27. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

húsleves

sajtos sertésszelet, rizs, saláta

joghurtos túrótorta


Sajtos sertésszelet: a felszeletelt húst (tarjából a legjobb) kiklopfolni, mindkét oldalát enyhén sózni, borsozni, serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát fehérre sütni. Utána kuktába tenni, előmelegített vízzel (kb. másfél-két deci) felönteni, forrás után 25 percig párolni. A hússzeleteket kiszedni, jénai tálba tenni, a visszamaradt lét kevés liszttel besűríteni, felforralni, tejfölt hozzáadni, a húsos tálra önteni. Tetejét reszelt sajttal (ha van füstölttel) megszórni.

2013. jan. 27. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod szereti anya nagyon a zúzát lehet hogy ez lesz jól hangzik köszi szépen
2013. jan. 27. 17:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Csak arra kell a zuzás levesnél figyelni, hogy elég ideig fözd.

Ha ezt választod, majd irj vissza, hogy tetszett-e.

2013. jan. 27. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Valamilyen krémleves, pl brokkoli- tetejére húsos szalonnapörc,

sonkás-sajtos krumpligombóc gombamártással

gyümölcsös rizspuding, vagy valamilyen más pudingos (babapiskótás ) pohárkrém, tejszínhabbal, rácsorgatott olvasztott csokival.

2013. jan. 27. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

fahéjas almakrémleves

csirkemell baconbe tekerve közte egy szelet füstölt sajt, kukoricás-répűs-borsós rizzsel, barackbefőttel

joghurtos túrótorta rajta naracsszeletek

2013. jan. 27. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!