Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Párom nem szereti a főzelékeke...

Párom nem szereti a főzelékeket, ti hogyan vettétek rá a férjeteket/barátotokat?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy fontos a vitamin, és már a rizibizibe is csempésztem már a borsó mellé még répát és kukoricát is, de még a borsót csak csak megeszi, de a répát kipiszkálja, a kukoricát meg egyenesen ki sem állhatja.

Főzeléket ritkán készítek, de abból is amit max megeszik az a burgonyafőzelék vagy a borsófőzelék.

Már a pörköltes jellegű ételekből is nem csak simát, hanem törökpörköltöt is készítek, zöldséges tokányt, stb. ezeket még éppen megeszi, de ott is hanyagolná a zöldségeket... Mit csinálhatnék?

2013. jan. 24. 21:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
45%
Játssz vele repülőset.
2013. jan. 24. 22:49
 12/21 anonim ***** válasza:
67%

Probáld ki hogy nem klaszikus fözelékt fözöl a zöldségekből, használj különböző ízesitöket szója szósz, curry por...

Ha nem találod elég laktatónak tálald tésztával, rizsel.

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. jan. 24. 23:14
 13/21 A kérdező kommentje:

3-as válaszoló:

Köszönöm a tippeket, ezek nagyon jók,csak sajnos sem tortában, sem sütiben nem eszi meg a gyümölcsöset.. Csak a krémes, mázas, stb-st. Ezért vagyok már elkeseredve. Gyümölcsöt szinte abszolút nem eszik. Télen összesen max. 3 db almát, és semmi mást. Se gyümölcslevest, semmit...

2013. jan. 25. 08:26
 14/21 A kérdező kommentje:
Megköszönném, ha vki nem pontozgatna összevissza helyettem...
2013. jan. 25. 08:37
 15/21 Zsu Zsuzsi ***** válasza:
Nem tudom, miért kellett lepontozni. Nálunk akkor is ez vált be; sok húst készítettem a főzelék mellé, pl. sült csirkecombot, oldalast, tarját, és úgy evett a főzelékből is, utána meg egyre többet megevett abból is...
2013. jan. 25. 09:18
 16/21 anonim ***** válasza:

Esetleg gyümölcslevek? Narancslé, almalé, stb.? Még ha cukrozott is, annak is van vitamintartalma :)

(egyébként az én párom is kifejezetten zöldség-gyümölcs ellenes volt, nálam ezek a praktikák beváltak amiket írtam - 3as voltam)

2013. jan. 25. 10:14
 17/21 anonim ***** válasza:
60%

Hát ez valami tragédia... Hihetetlen, hogy felnőtt emberek ilyen gyerekesen gondolkozzanak, hogy majd megváltoztatják a másikat. Ez valami vicc?

Ha nem eszik, nem eszik? Belétömöd??? Adjál neki vitamint, és le van tudva. Amúgy pedig, hadd döntse már el felnőtt létére, hogy mit eszik, és mit nem!

2013. jan. 25. 10:28
 18/21 anonim válasza:
52%

Úgy gondolom, hogy annak a feleségnek nagyon sok ideje kell legyen aki a családnak kedvére valót, változatosat tud minden nap az asztalra tenni. Úgy gondolom, hogy itt nem megváltoztatásról, de egészségesebb és változatosabb étkezésről van szó és valószínű a poénosnak szánt válaszokat adók, vagy kioktató válaszokat íróknak sok az idejük vagy nem főznek rendszeresen. Az én férjem szerencsére megeszi a főzeléket és mégis sokszor már nem bírom kitalálni, hogy mi legyen az ebéd vagy a vacsi, hogy ne krumpli, vagy kolbász legyen az. Úgy gondolom, hogy egy olyan pasinak főzni aki sem a gyümölcsöt, sem a zőldséget nem eszi szívesen nem lehet könnyű főzni, és nem is egészséges. Ha nem is egy 5 évesről van szó nem kell kiakadni és kioktatni egy kérdezőt, aki aggódik (mert legyünk őszinték, ilyen étrend mellett nyilván hamarabb jön a baj, ha tetszik nektek, ha nem de ez a valóság) és mégis szeretne a férjének valót is főzni. Nálunk a családban nagyon sok kaját nem szeretett a férjem sem, a sógorom sem, mert vagy nem ismerték vagy nem a szájízük szerint volt elkészítve, de ahogy az anyósuk elkészíti (és most már én is és a nővérem is) annak nem bírnak ellenálni. Nem egyből kóstoltak meg mindent, de ahogy megkóstolták egyből megeszik a tökfőzeléket is, szájuk szélét naylogatva, repetával és a rakott karfiolt is. Szóval nem kell leugatni az embert csak azért mert felnőt vagy mert jót akar. Lehet tudnánk olyan receptekkel segíteni ami bejön másnak is.

Ha gondolod írj privátot és hátha sikerül kibogozzuk, hogy miben segíthetek.

2013. jan. 25. 12:26
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Isten óvjon az ilyen házisárkány feleségtől.
2013. jan. 25. 13:25
 20/21 anonim válasza:
Szerencsére egyikünket sem tartanak házisárkánynak, szuper házasságunk van mindkettőnkenk. Ne félj a főzeléket sem a mi kedvünkért kóstolta meg egyik pasi sem, ki volt téve aki kért szedett belőle, aki nem nem. Az, hogy neked nem megy ilyen könnyen a kapcsolatod (ha egyáltalán van) az nem azt jelenti, hogy más házisárkány mert valami működik nála. (utolsó válaszadónak)
2013. febr. 4. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!