Tojás kérdés: mi a különbség?
Sokat sütök. A legtöbb recept amit készítek hasonlóan indul. Van, amikor úgy kezdi: keverjem habosra a cukrot a tojással és aztán tegyem bele a vajat. A többi meg: keverjem habosra a vajat a cukorral, aztán tegyem hozzá a tojást.
Van a sorrendnek valami lényege? Vagy akár a hármat kikeverhetem egyszerre is?
Persze, nem arra gondoltam, hanem az egész tojásra.
Amikor egyszerre rakom bele, az nem annyira jó, akkor nem lesz olyan szép habos, a vaj/margarin nem tud annyira jól "eloszolni", de ha egymás után megy, akkor szinte mindegynek tűnik.
Én a puha vajat/margarint keverem ki habosra a porcukorral géppel, de régebben fakanállal is így kezdtem,
majd egyenként beleütöm a tojásokat és keverem tovább szintén habosra.a tojás se legyen hűtőhideg, ha tudom, hogy sütni fogok, ezeket, de még a lisztetis előveszm, hogy nagyjából egyforma hőmérsékletűek legyenek.
porcukrot magam darálok kávédarálón, de megéri, mert sokkal gyorsabban ki lehet keverni, mint a kristálycukrot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!