Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojás kérdés: mi a különbség?

Tojás kérdés: mi a különbség?

Figyelt kérdés

Sokat sütök. A legtöbb recept amit készítek hasonlóan indul. Van, amikor úgy kezdi: keverjem habosra a cukrot a tojással és aztán tegyem bele a vajat. A többi meg: keverjem habosra a vajat a cukorral, aztán tegyem hozzá a tojást.

Van a sorrendnek valami lényege? Vagy akár a hármat kikeverhetem egyszerre is?



2013. jan. 23. 11:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyszerre is beleteheted, ha nem a tojásfehérjét kell habosra verni, de gondolom nem arra gondoltál.
2013. jan. 23. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Persze, nem arra gondoltam, hanem az egész tojásra.

Amikor egyszerre rakom bele, az nem annyira jó, akkor nem lesz olyan szép habos, a vaj/margarin nem tud annyira jól "eloszolni", de ha egymás után megy, akkor szinte mindegynek tűnik.

2013. jan. 23. 11:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Én a puha vajat/margarint keverem ki habosra a porcukorral géppel, de régebben fakanállal is így kezdtem,

majd egyenként beleütöm a tojásokat és keverem tovább szintén habosra.a tojás se legyen hűtőhideg, ha tudom, hogy sütni fogok, ezeket, de még a lisztetis előveszm, hogy nagyjából egyforma hőmérsékletűek legyenek.

porcukrot magam darálok kávédarálón, de megéri, mert sokkal gyorsabban ki lehet keverni, mint a kristálycukrot.

2013. jan. 23. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!