Madártejhez jó habot?
Figyelt kérdés
Gyakorlott házasszonyként folyton falba ütközöm, ha madártejet készítek. Hozzáteszem, csak én szeretem, tehát nem túl gyakran csinálok. A hab főzése kikészít. Hogy csináljátok? Átfordítjátok, vagy csak egy oldalon? Nekem egy összeállt palacsinta lesz belőle. Lehet, hogy azért, mert folyékony édesítővel csinálom???2013. jan. 22. 13:54
1/6 anonim válasza:
Tegyél egy kis adagot mikróba. Hatalmas,kemény habot kapsz!
2/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat, de ezt nem értem... Mit tegyek mikróba?
2013. jan. 22. 14:18
3/6 anonim válasza:
A habba nem szoktam cukrot tenni. Nagyon keményre felverem a tojásfehérjét, forrásban lévő tejben, vagy vízben megfőzöm.Nem is kell forgatni mert ha forr magátol megfordul.
4/6 anonim válasza:
A habot tedd a mikróba.Egy kis adagot.
5/6 anonim válasza:
Egy ismeröstöl tanulatam a következö módszert: a habot cukorral verd fel keményre. Közben egy nagyobb lábasban forralj fel vizet pici sóval meg valamennyi cukorral. Amikor forr, zárd el a lángot, boritsd bele a habot, és takard le kb 10 percre. (Azért kell nagy lábas, hogy ne legyen túlságosan tele meg a hab ne vastag régetben legyen a vizen.)
Az idö letelte után a már megfött habot kanállal szaggasd a vaniliás tej tetejére, és már teheted is a hütöbe.
Kimondottan finom, nem kell veszödni a kifözéssel.
6/6 A kérdező kommentje:
Ezt ki fogom próbálni! Köszi!
2013. jan. 22. 18:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!