Ha a nyers tojásfehérje-habot forró pudingba keverjük, akkor szalmonellamentes lesz?
Figyelt kérdés
Vagy kevés neki ennyi "hőkezelés"? Van egy ilyen recept, de nem tudom gyereknek merjek-e adni ebből a sütiből.2012. nov. 26. 08:08
1/5 anonim válasza:
Nem lesz a gyereknek sem semmi baja tőle. A tojásfehérje megfől a forró puddengban.
2/5 anonim válasza:
Miből gondolod, hogy szalmonellás a tojás? Ha frissen vetted, és hűtőben tartottad, nem lehet szalmonellás.
3/5 anonim válasza:
Nyugodtan add a gyermekednek, semmi baj nem lesz belőle.de azért a belekeveréskor vigyázz, hogy a fehérje ne csapódjon ki. vagyis pöfögő pudingba nem lehet azonnal belekeverni.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! másodiknak: Úgy tudom bármely tojás szalmonellás lehet, nem csak a régi. Végülis frissen vesszük és hűtőben van de sose lehet tudni...
2012. nov. 26. 09:13
5/5 anonim válasza:
Ezt már én is akartam írni, hogy a szalmonellának semmi köze a frissséghez. vagy van szalmonella vírus vagy nincs a tojáshéjon.
a 10 perce kitojt tojáson is lehet..., de szerencsére nem gyakori. a tojás feltörésekor kerülhet bele a készételbe, de hőkezeléssel valóban ki lehet védeni a fertőzést.
Általában a "nagyüzemi" készítményeknél kerülhet bele a nagy számok törvénye alapján, illetve a vírus gyors szaporodása miatt a nem kellően gyors elkészítés, és hosszú, melegben való tárolás a fő bűnös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!