Ha azt írja a recept, hogy pecsenyelé kell az ételhez, akkor az mi is tulajdonképpen?
Az én ismereteim szerint amit az első válaszoló mond, az a húslé.
Nálunk, mifelénk a pecsenyelé, amikor a szaftos húst sütöd, és még a zsír+(kevéske)víz keveréke van a tepsiben, azt nevezzük pecsenyelének.
No most a kettő közül melyiket használd, úgy döntsd el, hogy valójában milyen kaját készítel most, és ízben, karakterben melyik illik hozzá jobban.
Akkor az egy igen sós valami, már ha az én pecsenyelevemet nézem. Nem lesz az nagyon sós, ha még készítek belőle valamit?
Én hajába krumplit szoktam abba a sós aljhoz készíteni, de sajnos sokszor csak kimosogatom, mert annyi sült krumpli nem kell. Legfeljebb még a krumplipürét készítem vele. Annyira ízletes, mire szoktátok még felhasználni?
Tegyél még hozzá egy kis zsírt, olvaszd össze, az alján lévő sós sült részt egy fakanállal finoman kapard fel. öntsd egy kislábasba, és megdermedve isteni pecsenyezsírod lesz zsíroskenyérnek.ha egy kis víz marad benne, akkor kocsonyás szokott lenni az alja, de azt szétkenve a zsírral valami rettenetes finom.
el ne mosogasd, így máskor is jó hűtőben tartva, és krumplival is eheted bármikor.
"# 6/7"
Volt már, hogy én is eltettem, aztán minél hamarabb elvesztette azt az isteni ízét, jobb minél hamarabb felhasználni, csak nem mindig jön össze. Szoktam úgy is csinálni, hogy nem hagyom a hús sülésének legvégéig a tepsiben a húst, hanem átteszem egy jénai edénybe, és ebben pirítom meg a külsejét. A hús is szép színű és ropogós lesz és a sós alj sem ég oda, azt már én nem szeretem. Hátrány, egyel több a mosatlan, de mint tudjuk mindennek ára van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!