Véres maradt a husi hogy tüntessem el?
Hali. Nekem mindig problémám volt az alsó csirkecomb kirántásával. Sok olajba lassan sütöm, párolom mégis véres maradt.
Most az a kérdésem...hogy ha már egyszer kirántottam felvágom és véres még kicsit hogyan lehet megcsinálni hogy ne legyen véres? mert ha ujra sütöm már a panir nagyon megégne. értitek ugye?
köszönöm elöre is
Én előtte főzöm,igy kimegy a vér belőle
most a késszelmár nincs ötletem mit lehetne
A legegyszerübb, ha berakod pár percre a mikróba. (Vagy ha erre nincs lehetöség, akkor a 150 fokos sütöbe 10-15percre.)
A legközelebbi alkalommal meg csontozd ki a combokat, mielött kirántod, akkor nincs ilyen.
Rántani Anyu mindig olyan apró csirkecombokat szokott venni.
Ha a Sparba veszi, akkor vannak olyan előrecsomagolt, nagyon gusztusos apró combok. Ha hentesnél, akkor mindig apróbbakat kér. Elsőnek fedő alatt süti, és amikor megforgatja, akkor emeli le a fedőt. Persze Ő is lassú lángon és forró olajba teszi. Nekünk nem szokott véres lenni. Anyu azt mondja, ha előtte megfőzöd, akkor az íze a levesbe kerül, és nem lesz olyan finom. A főtt húst nem lehet rántani.
Kellően előmelegített zsírba (olajba) rakd bele, 1-2 csepp vizet önts rá és rögtön borítsd be. A lángot vedd alatta közepesre. Ha sülés közben villával beleszúrsz egészen a csontig, azon a kis nyíláson majd sülés közben kijön a vér. Ha már puha, födőt le, és szép piros-ropogósra sütöd a panírt.
Valóban, van aki előre főzi és utána panírozza, de ezeknek a bolti csirkéknek tényleg szinte semmi ízük sincs.
Mégegyszer ne süsd olajban, mert megszívja magát, mint a szivacs, ha meg túl forró, akkor elég a panír.
éles , hegyes késsel szúrj be csontik két-három helyen, és
mikrózd meg 2-3 percig. nem lesz tökéletes, de nem marad véres.
én a nyers combokat szoktam még panírozás előtt három helyen így beszúrni csontig (a bőrt fellazítom és felemelem, szóval a bőr alatt )a véres lé a sütés folyamán kijön, de nem buggyan át a paníron. mindig átsül rendesen.
legközelebb próbáld ki így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!