A csipkebogyó teát hogyan készítsem el? Gyorsan és egyszerűen! Sos-sos!
A teánál nem szabad, hogy forrásban levő vizet, csak melegvizet szabad használni.
Tedd a bogyókat a csészébe, öntsd rá a melegvizet, borítsd be, és hagy kb. 15 percig, hogy a bogyó íze kellőképpen kiázzon.
Ebbe én semmi mást, esetleg egy kevéske mézet tennék, de még az sem biztos.
Elvileg langyos vizben kell áztatni egy éjszakát.
De nekem ugy se ize,se szine.
Én kb 60 fokos vizbe áztatom be,áll 2-3 órát és iható.
(teatojásba teszem a 2-3 darabba vágott csipkebogyókat,másfél literhez fél teatojásnyit)
Hideg vízbe tedd bele, fedd le, s hagyd úgy 6-8 órára. Rövidebb idő után is megihatod, de nem fog annyi minden kioldódni a csipkebogyóból. A fémet kerüld. Meleg/forró vízzel azért nem szabad leönteni, mert az aszkorbinsav (C-vitamin) hőérzékeny, elbomlik. Szintén a C-vitamin érzékeny a fémre is. Szóval ne teatojásban rakd bele.
Gyógyszertári asszisztens vagyok, ráadásul elsősorban a gyógynövények érdekelnek, szóval valamennyire értek a témához. :)
Azt elfelejtettem, hogy 2-3 dl vízbe 2-3 grammnyi kell, de ebből nyugodtan rakhatsz többet is.
Előttem írták, hogy 1,5 liter vízbe fél teatojásnyi - na, akkora mennyiséghez az kevés. Plusz mint fentebb írtam, a fém tönkre vágja az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!