Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi ennek a pogácsa félének a...

Mi ennek a pogácsa félének a neve és a RECEPTJE?

Figyelt kérdés
[link]
2013. jan. 6. 18:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez szerintem leveles tészta, sajtos, sonkás kukoricás krémmel töltve.én egy kis besamelt főznék, jó sűrűre, sok sajttal, kevés füstölt sonkával, bele csemege kukoricát tennék. persze jó fűszeresen.

ezt tölteném bele leveles tésztába, jól lenyomkodva szélét, hogy nem tudjon kifolyni a töltelék.tetejét tojással lekenni és sajttal megszórni.

csak így ránézésre így csinálnám:)

2013. jan. 6. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Töltött pogi .

Hozzávalók .


50 dkg sima liszt

15 dkg teavaj (esetleg ráma)

2 tojás sárgája

3 evőkanál jó minőségű tejföl

2 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

1 dl langyos tej

izlés szerinti mennyiségű só

a kenéshez 1 egész tojás

Töltelékhez:

kb.15 dkg reszelt trapista sajt és füstölt sajt reszeléke

kb. 15 dkg sonka, sajtreszelőn lereszelve, és annyi tejföl, hog összeálljon , de ne legyen híg.


Elkészítés:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, alaposan elmorzsoljuk benne a vajat. Legjobb kézi mixer habverő lapátjával csinálni, mert szinte porrá dolgozza a liszben a vajat.

Hozzáadjuk az élesztőt, a 2 tojás sárgáját és a tejfölt.

Dagasztólapátra váltunk és teljesen simára dolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha elválik a tál falától és teljesen összeállt.

Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.(Kb. 1 óra)

Lisztezett deszkán 2 részre osztjuk és külön-o,5 cm vastagságú lappá nyújtjuk.

A sonkából és a sajtból készített masszát kis halmokban rakjuk a tésztára, de úgy, hogy a pogácsaszaggatóval még kényelmesen ki tudjuk szúrni. A másik lappal beborítjuk, a tésztaközöket benyomkodjuk. Kiszaggatjuk, vigyázva, hogy a pogácsa közepére kerüljön a töltelék. A tésztamaradékokat újra nyújtjuk és szaggatjuk. Ha ügyes vagy , nem lesz maradék.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a pogácsákat beletesszük. Kb.fél óráig pihentetjük, majd a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk egy kis reszelt sajttal. Kb. 18o fokon kisütjük, nem kell túl sötétre sütni!

Van amikor teszek bele kukricát ilyenkor a fagyasztott kukoricát megfözöm.

A receptet évekkel ezelött kaptam 1 volt kolléga nőmtöl..

2013. jan. 6. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Így se rossz, lehet, hogy tiéd a találat :)
2013. jan. 6. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
73%
szerintem leveles tésztaként rétegesebb (levelesebb) lenne :)
2013. jan. 6. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek! :D
2013. jan. 6. 19:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!