Könnyen elkészíthető pogácsa receptje? Még "pogácsaszűz" vagyok, minden segítség elkel!
Figyelt kérdés
2010. aug. 4. 10:21
1/4 anonim válasza:
25-25 dkg, ráma margarin, liszt, túró + 1 tojás (elhagyható) + só ...ezeket összegyúrod...hajtogatod, fél óra pihentetés, hajtogatás, pihentetés, hajtogatás, pihentetés, hajtogatás, kinyújtod 1 cm-es vastagságúra, max 2-2,5 cm-es átmérőre szaggatod, tejjel/tojással bekened a tetejét, sajttal/köménnyel megszórod
160-180 °C-on lehetőleg légkeverésesen megsütöd
2/4 anonim válasza:
Fél kiló liszt, 25 deka ráma, 25 deka túró, 2 deci tejföl, 2 tojássárgája (fehérjével majd megkened), 3 deka élesztő, 1 deci tej, pici cukor, só, reszelt sajtot is tehetsz bele, finomabb lesz. Tejbe beleszórsz pici cukrot, bele a morzsolt élesztő és megvárod míg felfut. Lisztet átszitálod a sóval, elmorzsolod benne a margarint, majd a túrót is. Beleöntöd az élesztős tejet ha felfutott, a tejfölt és a tojássárgákat. Összegyúrod, 1 órát pihenteted, majd kb 2 centi vastagra kinyújtod, tetejét berácsozod egy kés hegyével, megkened a tojásfehérjével, rá mehet reszelt sajt még, tepsibe teszed (sütő méretűbe nekem 5x5 elfér, közepes méretű pogácsák, és így nem nagyon érnek össze), kb. 200 fokra előmelegített sütőbe megsütöd. Isteni finom, nagyon puha a tésztája még 2 nap múlva is, és nagyon könnyű elkészíteni! :)
3/4 anonim válasza:
Utolsó vagyok, én dupla adagot szoktam készíteni és nem nagyon szokott maradni belőle, csak ha más is van mellette. :)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. aug. 5. 07:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!