Desszertötlet a kedvesem megörvendeztetésére?
a páromnál a mákosguba a No1. De ha valami gyors kell, főzz pudingot, bele rumba áztatott mazsola, tetejére tejszínhab.
Gyömölcsöket apró kockára, rá kevés cukor, fahéj, szegfűszeg, tejszínnel összekeverni.
Citromfagyi? Épp most csináltam.
2 nagy citrom leve és héja
20 dkg porcukor
egy nagy pohár natúr joghurt
4 dl tejszín
Az alaposan megmosott citromok héját lereszelem, levüket az utolsó cseppig kifacsarom, vigyázva, hogy a magok ne kerüljenek bele. A citromhéjat és levet összekeverem a cukorral és a joghurttal és a keveréket hagyom fél óráig állni, hogy jól átvehesse az ízeket.
A tejszínt habbá verem, 3 evőkanáljeges vizet kell hozzáadni felverés előtt, és lazán összekeverem a joghurtos-citromos keverékkel. Zárható, fagyasztóba tehető edénybe teszem és beküldöm a mélyhűtőbe. Óránkét megkeverem, tálalás előtt negyed órát pihen szobahőmérsékleten. Tuti sikered lesz vele.
Van egy tuti jó receptem:)és egyszerű is:
kell hozzá háztartási keksz, tejföl, porcukor, fagyasztott vagy friss gyümi, lehetőleg bogyós.
A tejfölt összekevered annyi porcukorral, hogy édes legyen, majd egy magasabb falu tálba teszel egy sor kekszet, megkened tejföllel jó alaposan, aztán megint keksz, megint tejföl, a végén a tejfölre teszel gyümölcsöt, be a hűtőbe, estére finoman megpuhul a keksz, és hihetetlen jó íze van!
Ha akarod a rétegek közé is tehetsz gyümit, úgy még nem kóstoltam, de így garantáltan nagyon jó,gyors desszert!Csak legyen bent a hűtőben jó pár órát!Mondjuk én egy éjszakára szoktam betenni, de volt már úgy, hogy kora délután megcsináltam és estére már jó lett!:)
Rendesek vagytok! Köszi mindenkinek! :D
Ha van esetleg ötletetek még, írhattok nyugodtan :)
Hát, én fagyasztott gyümölccsel még nem próbáltam a pudingot, szerintem jobban jársz a friss gyümölccsel vagy a lecsepegtetett befőttel. A fagyasztott gyümölcs levet enged ahogy olvad ki, az meg alighanem felhigítja, felvizezi a pudingot.
Szerintem olvaszd ki előbb azt a fagyott gyümölcsöt, csepegtesd le, aztán mehet a pudingba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!