Tudtok jó lebbencsleves receptet? Találtam de valamp beváltat szeretnék,










Ha pirított tészta, vagy pirított tarhonya levest készítel, akkor már csak a tészta fajtája más, amikor lebbencs-tésztát használsz.
Én is alföldi vagyok, mi is így készítjük a pirított tészta (=lebbencs) levest, csak azzal a különbséggel, hogy mi mindig fehér zsírt használtunk, füstölt szalonnát nem sütöttük elő, és nem raktuk bele.
Ha nem pirított tészta (=lebbencs), csak síma, akkor:
kevés zsíron kicsi apróra vágott hagymát dinsztelt, beleforgatod a karikár szelt répát-gyökeret, és 1-2 szem krumplit, törtpaprika rá, és felengeded. Só, kevéske köménymag bele, amikor félig megfőttek, akkor raktuk bele a lebbencs-tésztát (vagy amilyet akarsz).





Bár már elkéstem, de nálam:
Húsos füstölt szalonna kisüt, félretesz.
Zsírjában a lebbencset aranybarnára pirítom, félreteszem.
Kínosan finomra vágott hagymát dinsztelek, kétszer visszafőzöm.
Némi zöldséget dinsztelek a hagymás zsíron, majd p.paprika, bors,kömény kerül bele, felöntöm.
Vissza a szalonna, a lebbencs, és karikára vágott jó minőségű (igen, kapni)főzőkolbász.(lecsókolbász)
Tálalás előtt friss petrezselyemmel meghintem, és az éhezők elé adom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!