Most akkor mivel kenjem be a pogácsa tetejét?
Figyelt kérdés
Nem vagyok nagy pogácsa sütő. Több receptet elolvastam, valahol azt írják, hogy egész tojást verjek fel, és azzal kenjem be a pogácsák tetejét. Valahol meg azt írják, hogy csak a sárgájával. Mi a különbség?2012. dec. 31. 10:58
1/3 anonim válasza:
Én csak sárgájával szoktam ,szép fényes lesz a pogi teteje .Az egész tojástol nem lesz annyira fényes ..
De ez is olyan ahány ház annyi szokás.
Felét kend le csak sárgájával felét egész tojással és majd meg látod ,hogy neked melyik tetszik jobban .
2/3 anonim válasza:
Én egész tojást szoktam, de valóban szokás kérdése.
pl a pitetésztába csak egy sárgája kell, a fehérjét egy kiskanál tejföllel villéval felverem és azt kenem mondjuk az almáspitére. szép fényes pirospozsgés lesz így is.
Szerintem teljesen mindegy, csak legyen rajta valami, amitől szép fényes lesz.
a másik pedig, ha megszórod valamivel (sajttal, magvakkal ) akkor azon szépen meg is maradnak , ha lekented akár egésztojásal , akár sárgájával, vagy maradék fehérjével.
3/3 anonim válasza:
Én csak tojásfehérjével szoktam, mert a pogácsába csak sárgáját szoktam tenni, így a fehérje kimarad és mehet a tetejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!