Milyen egyszerű ételeket tudok csinálni tojásból?
Sportoló vagyok, kell a fehérje azon felül imádom a tojást. Szeretem tükörtojásnak, rántottának, főzve. De hogy készíthetném még el? Azon felül szeretem magam elkészíteni, élvezem a sütögetést, de nem vagyok egy nagy konyhaművész. Gondoltam reggel a szendvicsembe rakok biztos finom lesz, de ötletem sincs, hogy mibe vagy hogyan másképp. Előre is köszönöm a válaszokat.
18/f
Tojáspörkölt, tojáskrém,
Snidlinges tojáskrém
Hozzávalók:
10 főtt tojás
2 natúr tömlős sajt
10 dkg lágy vaj
1-2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1-2 teáskanál mustár
só
bors
1 csokor apróra vágott snidling
Elkészítés: A főtt tojásokat kézzel összenyomkodom, hozzáadom a többi hozzávalót, és gépi habverővel jól összekeverem. 1-2 órát hűtöm, hogy összeérjenek az ízek.
Pirított padlizsán fokhagymás tojással
Hozzávalók:
2 padlizsán
só
3 főtt tojás
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
Elkészítés:
1.) A padlizsánt lehéjazzuk, megmossuk, és két ujjnyi szeletekre vágjuk. Minden szeletet mindkét oldalán besózzuk, és picit állni hagyjuk (10-15 percig).
2.) Megfőzzük a tojásokat. Lehéjazzuk, és apró kockákra vágjuk.
3.) A fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
4.) Egy teflont vékonyan megkenünk egy kevés olívaolajjal. Rátesszük a padlizsánszeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk.
5.) Ezután minden szelet padlizsánra fokhagymát halmozunk, erre tojásdarabokat kanalazunk, végül megszórjuk petrezselyemmel. Tálalásig a serpenyőben tartjuk a padlizsánokat, és melegen tálaljuk. Zöldsaláta, grillezett pulykamell, párolt petrezselymes laska gomba egyaránt illik hozzá.
Szendvicsbe: főttojás összetörve, mustár, só, bors és ha szereted: majonéz. Összekutyulod és kész a szendvicskrém.
Más. gombás tojás, tojáspalacsinta, majonézes tojássaláta, lágytojás
Töltött tojás.
Megfőzöd a tojásokat, félbevágod, kiszeded a sárgáját, és összekevered kevés májkrémmel, vajjal, tejföllel, mustárral, sóval, borssal, és visszatöltöd a fehérjébe. Kivajazott jénaiba lerakosgatod, és egy tojás sárgájával elkevert tejföllel leöntöd és megsütöd a sütőben, amíg a teteje picit barnulni nem kezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!