Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejbegríz készítés?

Simon0211 kérdése:

Tejbegríz készítés?

Figyelt kérdés
Indonéziában pengetem a napjaim és már régóta tervezem hogy meglepem barátaim egy kiadós tejbegrízzel, de azzal a kellemetlen helyzettel találtam magam szembe, hogy Indonéziában nem forgalmaznak búzadarát. Elgondolkoztam tehát hogy lehet-e esetleg lisztel készíteni, még ha furcsán is hangzik, mivel kutatgatás után arra jutottam hogy a liszt csupán a búzadara tovább őröl formája?! (Amennyiben tévedek, előre is elnézést)

2012. dec. 30. 16:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem az nem lesz olyan....mert ugye tejbeGRÍZ. A lisztnek sem az íze, sem az állaga nem hasonlít.
2012. dec. 30. 16:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
esetleg kukorica dara ...
2012. dec. 30. 16:37
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

haha én egyiptomban éltem ott sem volt gríz.... mindig hozattunk valakivel vagy mi vettünk hazalátogatáskor.

tejberizs, mint alternatíva?

kukoricadarából hát el se tudom képzelni de egy próbát megér. de lehet, hogy bűn rossz lesz.

2012. dec. 30. 16:43
 4/11 anonim ***** válasza:

Lisztből nem jó. Az egy gusztustalan massza lenne, mint egy zsiradékmentes bechamel.

Kukoricadarából meg lehet csinálni. Gyakorlatilag egy édes puliszka változat lenne. De erősebb íze van, mint a búzának.

Amúgy nem meglepő, hogy nem találtál ott búzadarát, magyar eredetű termék, nem nagyon lehet sehol máshol kapni.

2012. dec. 30. 17:20
 5/11 anonim ***** válasza:

"Amúgy nem meglepő, hogy nem találtál ott búzadarát, magyar eredetű termék, nem nagyon lehet sehol máshol kapni."

Ez komplett hülyeség, Európában mindenhol ismerik búzadarát, semmi köze a magyarokhoz. Nem tudom, miböl gondolod, hogy magyar eredetü lenne...

2012. dec. 30. 18:47
 6/11 anonim ***** válasza:
53%
Ha netán hozzá tudsz jutni buzához, akkor abból tudsz grizt örölni.
2012. dec. 30. 18:48
 7/11 anonim ***** válasza:

Én főznék nekik egy jó pörköltet nokedlivel, ha már "magyarossal 2 szeretném meglepni őket. hagyma, hús, liszt tojás ott is van gondolom én... de lejhet hogy tévedek.

édességnek süss piskótát, csokiöntettel, dióval, amolyan somlói szerűséget.

2012. dec. 30. 19:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Igenis magyar eredetű!

És nem állítottam, hogy máshol nem kapható. De nem csodálom, hogy Indonéziában nincs.

Európában is a teljesen finomra őrölt gabonát ismerték, az volt az elterjedt. A Magyaroktól vették át a darákat.

Magyar, Erdélyi eredetű.

2012. dec. 30. 19:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem mondtam olyat, hogy mindent a magyarok találtak fel, és ha valamihez nem értesz, akkor ne kötekedj fölöslegesen, mert csak magad égeted le vele.
2012. dec. 30. 21:12
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az ötleteket! Magam is gondoltam egy kellemes babgulyásra, de végül más lett a szilveszteri teríték. Sajnos sok mindent nem lehet kapni, így gyakran magamnak készítem a dolgokat, mint például a darált keksz, túró és más egyéb termékek. A kukorica dara ötlete viszont nagyon ötletesen hangzik, habár attól tartok, azt is nekem kell elkészíteni.

(Felesleges ilyen apróságokon hajba kapni! )

2012. dec. 31. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!