Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyros készítés otthon. Miből?...

Gyros készítés otthon. Miből? Hogyan? Megéri?

Figyelt kérdés
Imádom a Gyrost (tálat), de nem olcsó. Gondoltam csinálnék itthon. De nem tudom mi kell hozzá. Milyen alapanyagok kellenek? Milyen arányban? Nyilván nem 1-2 adagra hanem azért többre, de mégis, milyen hús kell? Hogy "dolgozzam fel"? Mibe kerül? Milyen öntet? Hol kapható, mibe kerül? Zöldségek is vannak a GyrosTálban ...

2012. szept. 20. 12:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Elmész a henteshez. Veszel husit. (Én jobbára ha otthon készítem, akkor csirkéből szoktam). Veszel hozzá gyros fűszerkeveréket. Egy serpenyőben megpárolod / megsütöd a tetszőleges méretűre vágott husit, amit előzőleg az olajban elkevert fűszerben "pácoltál".

Salátának már tényleg azt vagdalsz össze, amit akarsz, szeretsz vagy éppen van.

Öntetnek pedig joghurtot vagy kefirt szoktam elkeverni némi gyros fűszerrel (én spec nem nagyon szeretem a fokhagymát) petrezselyemmel.


Hajrá! Hidd el el tudod érni ugyanazt az ízt, mint bármelyik gyrosozóban. És saját ízlésed szerint alakíthatod.

2012. szept. 20. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Én csirkemellből csináltam, de megcsinálnám pulykából is, vagy szárnyascomb filéből.Lényeg, hogy csíkokra legyen vágva.Ez az, ami nem e legolcsóbb, de laktatós, úgyhogy megéri.Vettem hozzá egy giros fűszerkeveréket, zacskósat.Meg zöldségeket:paradicsom, ubi, saláta ezekre tadziki öntetet készítettem, szintén zacskós.Meg sütöttem hozzá krumplit.A salátát külön készítettem el és külön a gyros fűszeres húst.Mibe került?Nem figyeltem, de 1500 Ft körül talán lehetett.Az arányokat nem tudnám megmondani, de ha veszel egy egész csirkemellet, az szerintem elég lesz.Salátát egy jénai tálnyit csináltam, krumplit meg kb 10 nagyobb darabot sütöttem meg, ez 3 embernek elég volt.
2012. szept. 20. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Ahogy elöttem irták. Pitát pedig darabra tudsz venni bármelyik gyrosnál 35-és 40 ft ért adják darabját. Sokkal jobb állagú a tésztája mint amit a boltban lehet venni.
2012. szept. 20. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok: én a hagyomásnyos pitát nem szeretem, így tortillába szoktam tekerni, és azt is meg tudod pikk-pakk sütni otthon.
2012. szept. 20. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Én is otthon szoktam készíteni. A knorrnak van a gyros alapja joghurtos öntettel.

Azt hiszem olyan 30 dkg húshoz írja. Én csirkemellet szoktam venni,mert hamarabb átsül, mint a comb vagy a karaj.

Bepácolod a szöveg szerint, majd kis olajon kisütöd.

Zöldségekkel tálalod, de nagyon finom zöldségekkel tortillába csavarva.


Zöldségnek sima görög salátát szoktam csinálni (uborka, paprika, paradicsom, lilahagyma, feta), de volt, hogy nem voltak otthon hozzávalók, így ami volt, azt mind összevágtam (volt, hogy almát paradicsomot, uborkát, trappista sajt, camambert stb.) Isteni lett úgy is.

2012. szept. 20. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Ja és annyi, hogy ez a 30 dkg nekem kb. 5-6 étkezésre elég, mivel inkább zöldséget teszek a tortillába és csak pár szem húst.
2012. szept. 20. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Én mindíg sertésből csinálom. Meg szoktam mellé párolt lilakáposztát. Párom már meg sem enné anélkül. Ha valahol vesz arra is mindíg azt mondja h hiányzik hozzá :D

2 az 1ben gyros fűszerrel szoktam csinálni. Most akarom majd kipróbálni h házi páccal milyen. Kicsit drága a fűszer. a szószt tejföllel szoktam kikeverni

2012. szept. 20. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek a tippeket, ötleteket. Megpróbálom összehozni itthon a családdal :) Hátha sikerül. Kimásolok mindent és majd beszámolok a következő hetekben valamikor :) Köszi még1x :)
2012. szept. 20. 17:13
 9/10 anonim válasza:

Szia!


Csirkemellből a legcélszerűbb elkészíteni.

Apró csíkokra felvágod.

(Én saját készítésű fűszerkeverékkel szoktam elkészíteni, amit nagyon szeret az egész család.)

Ezt a következőképpen teszem:

kb. 0,5 dl olajba teszek:

-2 kávéskanál sót

-borsot,

-2 gerezd fokhagymát összezúzva,

-majorannát,

-kakukkfüvet,

-őrölt fűszerköményt,

-szárított petrezselyem zöldet.


Mindenből egy keveset! Ezt jól összekevered, és ráöntöd a husira, majd serpenyőben kisütöd.


Tzatziki mártást is én szoktam csinálni, nagyon egyszerű:

20%-os tejfölbe belezúzunk 1-2 gerezd fokhagymát, kevés sót, borsot keverünk bele, és egy fél kígyóuborkát belereszelünk.


Remélem tudtam segíteni!

2012. szept. 21. 02:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Mi az,hogy! Kösziszépen :)
2012. szept. 25. 20:59

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!