Gyros készítés otthon. Miből? Hogyan? Megéri?
Elmész a henteshez. Veszel husit. (Én jobbára ha otthon készítem, akkor csirkéből szoktam). Veszel hozzá gyros fűszerkeveréket. Egy serpenyőben megpárolod / megsütöd a tetszőleges méretűre vágott husit, amit előzőleg az olajban elkevert fűszerben "pácoltál".
Salátának már tényleg azt vagdalsz össze, amit akarsz, szeretsz vagy éppen van.
Öntetnek pedig joghurtot vagy kefirt szoktam elkeverni némi gyros fűszerrel (én spec nem nagyon szeretem a fokhagymát) petrezselyemmel.
Hajrá! Hidd el el tudod érni ugyanazt az ízt, mint bármelyik gyrosozóban. És saját ízlésed szerint alakíthatod.
Én is otthon szoktam készíteni. A knorrnak van a gyros alapja joghurtos öntettel.
Azt hiszem olyan 30 dkg húshoz írja. Én csirkemellet szoktam venni,mert hamarabb átsül, mint a comb vagy a karaj.
Bepácolod a szöveg szerint, majd kis olajon kisütöd.
Zöldségekkel tálalod, de nagyon finom zöldségekkel tortillába csavarva.
Zöldségnek sima görög salátát szoktam csinálni (uborka, paprika, paradicsom, lilahagyma, feta), de volt, hogy nem voltak otthon hozzávalók, így ami volt, azt mind összevágtam (volt, hogy almát paradicsomot, uborkát, trappista sajt, camambert stb.) Isteni lett úgy is.
Én mindíg sertésből csinálom. Meg szoktam mellé párolt lilakáposztát. Párom már meg sem enné anélkül. Ha valahol vesz arra is mindíg azt mondja h hiányzik hozzá :D
2 az 1ben gyros fűszerrel szoktam csinálni. Most akarom majd kipróbálni h házi páccal milyen. Kicsit drága a fűszer. a szószt tejföllel szoktam kikeverni
Szia!
Csirkemellből a legcélszerűbb elkészíteni.
Apró csíkokra felvágod.
(Én saját készítésű fűszerkeverékkel szoktam elkészíteni, amit nagyon szeret az egész család.)
Ezt a következőképpen teszem:
kb. 0,5 dl olajba teszek:
-2 kávéskanál sót
-borsot,
-2 gerezd fokhagymát összezúzva,
-majorannát,
-kakukkfüvet,
-őrölt fűszerköményt,
-szárított petrezselyem zöldet.
Mindenből egy keveset! Ezt jól összekevered, és ráöntöd a husira, majd serpenyőben kisütöd.
Tzatziki mártást is én szoktam csinálni, nagyon egyszerű:
20%-os tejfölbe belezúzunk 1-2 gerezd fokhagymát, kevés sót, borsot keverünk bele, és egy fél kígyóuborkát belereszelünk.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!