Tudok valamit, ami különlegesebbé teszi a rántotthúst?
Kinek mi számít különlegesnek?
Szerintem nem nagy extra, de jó pár ismerősömnek az: szezámmagos; fokhagymás; kukoricaliszttel készült rántott hús; sajtos-tejszínes. Curryvel bolondítottról is hallottam már, bár azt nem próbáltam ki.
Ez persze attól is függ, hogy milyen húst rántasz ki, ha maradsz a klasszikus sertésnél, akkor pl. a kukoricaliszt szerintem felejtős. Persze ízlések és pofonok.
sajtos karaj
Hozzávalók:
•10 dkg trappista sajt
•8 szelet sertéskaraj
•2 tojás
•olaj
•liszt
•só
A karajszeleteket klopfold ki, majd sózd be. Verd fel a tojásokat, és reszeld bele a sajtot.
A húsokat forgasd bele lisztbe, majd a tojásos-sajtos masszába, és olajban süsd ki. Akár valamilyen salátával, akár krumplis körettel is kiváló.
Lapcsánka tésztában sült csirkemell
Hozzávalók: •30 dkg krumpli
•10 dkg liszt
•4 csirkemellfilé
•2 gerezd fokhagyma
•fél dl tej
•só
•bors
A krumplit hámozd meg, és krumplireszelőn reszeld le. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a lisztet, majd sózd, borsozd meg. Tejjel öntsd fel, keverd simára, és a húsokat forgasd bele. Forró olajban süsd ki.
Bihari bundás karaj
Hozzávalók:•1 kg karaj
•20 dkg liszt
•2 gerezd fokhagyma
•1 pohár tejföl
•1 dl olaj
•1 tojás
•Piros Arany
•vaj
•só
•bors
A karajt csontozd ki, majd szeleteld fel. Picit klopfold ki, és sózd, borsozd, végül olajban hirtelen süsd meg. A fokhagymát törd át, és a hússzeletekre tegyél egy-egy csipetnyit. A lisztet a tojással, pici vajjal, valamint a tejföllel és ízlés szerinti sóval gyúrd össze. A tésztát pihentesd fél órát, ezután pedig nyújtsd ki. Két karajszeletet fektess egymásra, és kend meg Piros Arannyal. A tésztát vágd akkora darabokra, hogy az egymásra fektetett husikat bele tudd csomagolni. Kívülről kend meg a felvert tojással, és előmelegített sütőben süsd pirosra.
Csirkemell kekszes bundában
Hozzávalók:
•4 dl natúr joghurt
•4 csirkemellfilé
•korpás keksz
•fokhagymakrém
•só
•bors
A joghurtot keverd össze ízlésed szerint fokhagymakrémmel, sóval és borssal. Tedd bele a csirkemelleket, és pácold őket egy éjszakán keresztül. A kekszet klopfolóval egy zacskóban törd össze morzsásra, és a lecsepegtetett csirkemelleket forgasd bele. Tedd sütőzacskóba, majd egy tepsiben, előmelegített sütőben süsd készre nagyjából egy óra alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!