Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő szakácsnő vagyok, hogy...

Kezdő szakácsnő vagyok, hogy készítsek el egy tortát?

Figyelt kérdés

Van olyan amibe őszibarackot lehet rakni?

És leírná valaki nekem,hogy pontról-pontra hogyan kel elkészíteni?


2009. aug. 25. 10:35
 1/3 anonim válasza:
100%

Hozzávalók:


10 dkg margarin

15 dkg liszt

1 mokkáskanál sütőpor

5 dkg cukor

egy csipet só


A töltelékhez:


1 üveg felezett őszibarack befőtt (kb. 42 dkg)

3 db tojás

1,25 dl tejszín

4 szelet kétszersült

15 dkg cukor

egy csipet só

20 dkg darált mandula

5 dkg aprított cukrozott citromhéj

1,5 evőkanál fahéj

1/2 teáskanál sütőpor


Leírás:


A lisztből a sütőporral, a cukorral, a sóval és a margarinnal sima omlós tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Pihentetés után a tésztát kerek formájúra kinyújtjuk, a sütőpapírral kibélelt forma aljára tesszük, villával többször megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 175 fokon, kb. 10 percig elősütjük.

A felezett őszibarackot lecsepegtetjük, félbevágjuk, majd a negyedeket keresztben többször bevágjuk. A tojásokat és a tejszínt habverővel felverjük. A kétszersültet elmorzsoljuk, és a cukorral, a sóval, a mandulával, a cukrozott citromhéjjal, a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük, a habhoz adjuk, és lazán elkeverjük. A masszát az omlós tésztára öntjük, a tetejére tesszük a negyedelt, bevágott barackszeleteket.

2009. aug. 25. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2009. aug. 25. 13:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

10 dkg liszt,

10dkg étkezési keményítő,

1 tasak sütőpor,

3 tojás,

18 dkg cukor,

3 tasak vaníliás cukor,

10 dkg darált mogyoró,

2dkg zselatin,

75 dkg őszibarack,

50 dkg mascarpone,

1/2 citrom reszelt héja és leve,

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, beletesszük a sót , a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a keményítőt, és a mogyorót. 180 °C-on 30 percig sütjük.

A zselatint vízbe áztatjuk és meglangyosítjuk. Az őszibarackot botmixerrel pürésítjük. A mascarponét a maradék cukorral, a citromlével kikeverjük és hozzáadjuk az őszibarackot majd a zselatint, és simára keverjük. A piskótát félbe vágjuk és két rétegbe betöltjük, őszibarackkal díszítjük.

2009. aug. 30. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!