Van fagyasztott franciasalátához való zöldségalapom, hogyan készítsek belőle franciasalátát?
Főzd meg húslevesben vagy húsleveskockában (sós vízben nem finom). Kockázz hozzá almát és ecetes uborkát tetszőleges arányban, az ubi nagyon fincsi benne.
Készíts tartármártást, kell bele majonéz, kétszer annyi tejföl, mint amennyi a majonéz, kb. 1 ujjnyi mustár, egy kevés citromlé (ízlés szerint, hogy elég savanyú legyen) és egy kevés cukor, hogy elég édes legyen. Kóstolgasd, hogy szereted. Lehet egy kis őrölt bors is, de az elhagyható. Néhány óra alatt összeérik.
én egy minimális olajon, egy minimális vízzel, kicsi sóval rövid ideig párolni szoktam. nem főnek ki az ízek, a zsírban oldodó vitaminok is megmaradnak. pl. a répából. teszek rá egy késhegynyi szódabikarbónát, ettől az eredeti szép színek megmaradnak.inkább egy kicsit roppanós legyen az egész, mint málés.
csemege uborkát és almát teszek hozzá én is. majonézt tejföllel, pici cukorral, mustárral, sóval citromlével
kikeverek, egy pici fehérborsot is teszek rá, és ezzel keverem össze óvatosan az alapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!