Hogyan kell elkészíteni a hagyományos gombóc levest?
Nem tudom egyre gondolunk-e , de en igy szoktam kesziteni a husgomboc levest:
- egy fej hagymat aprora vagok es keves olajon üvegesre parolom
-2-3 szál sárgarépát, egy szál petrezselymet , egy karalábét és egy negyed káposztát lereszelek és ezt is odarakom párolni , majd adok hozzá sót , borsot és felöntöm vizzel
-amig a zöldségek puhulnak elkészitem a gombócokat
-veszem az őrölt húst, fűszerezem , adok hozzá egy nyers tojást es ha túl lágy a massza akkor kevés búzadarát , hogy könnyen formálható legyen(ne túl sokat mert akkor kemény lesz, amikor megfő)
-ujjbegynél kicsit nagyobb gombócokat formálok és amikor a zöldségek majdnem megpuhultak belerakom a levesbe
-néhány perc alatt megfőnek a gombócok is
-ha nem elég sűrű, dobhatsz bele egy maréknyi rizset
-amikor minden megfőtt, ételizesitőt rakok bele és citromsóval savanyitom izlés szerint(lehet jó savanykás)
Jó étvágyat hozzá'
Előző vagyok.
ha megmarad a húsból, gyúrjál hozza apróra vágott fokhagymát,egy tojást , zsemlemorzsát és süthetsz belőle fasirtot(pogácsát)
Nálunk a gombócleves a szilvásgombóc tésztájának maradékából készül, nincs hús benne.
A krumpli főzőevével nyakonöntök egy óriási disztelthagymát, lecsós alapra, apró krumplitat is teszek bele, ételízetítő, végül az elsodort gombóctészta feldarabolva a lobogón fővő levesbe. Pár perc alatt kész.
Párnalevesnak hívjuk, a tészták emlékeztetnek a kitömött párnára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!