Mikróban csirkecomb, hogyan?
Nem kell hozzá sem olaj, sem viz. A húst megsózod, megfüszerezed tetszés szerint, egy üvegtálba teszed abörös felével lefelé, lefeded mikrós fedövel (olyan müanyag tetöszerü), és elöször közepes fokozaton kb 10 percig sütök, utána megforditod, megint 10 percig párolod. Utána megszurod a csont mellett, ha nem jön véres lé, akkor jó, ha igen, akkor esetleg még 5-10 percig süsd.
Már éves óta csinálom igy, kimondotttan finom és gyorsan megvan.
Sikerült, köszi:) De tettem kis olajat és vizet
10-14 perc alatt megvolt
Már le is csúsztak
Még egyszerűbben: befűszerezed a bőrös részeit, laposabbik felével lefelé (az pedig nem a bőrös oldala...) beteszed a készülék (jellemzően teflon) sütőtepsijébe ("crisp"), megsütöd. Az időtartam készüléktől függ, ki kell kísérletezni, nálam 20-30 perc. Ha elkészült, apróra vágod, saját zsírjában megforgatod, végleg fűszerezed, sózod. Évek óta csinálom, kifogástalan és finom. Érdemes bátran kísérletezgetni a fűszerezéssel: bors+paprika+fokhagymapor, vagy aprószemcsés vegyes szárított zöldségkeverék, vagy bors+majoránna, stb.
Tovább egyszerűsíti az egészet: nyugodtan tedd mellé a köretnek szánt zöldségeket is. Csak ketté vágva, vágott felével lefelé, hogy ne száradjon ki. Ha kész, ezt is fölszeleteled, szintén beleforgatod a csirke zsírjába. Ezt csak sózd, legfeljebb + őrölt köménymag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!