Ki hogy csinálja a püspökkenyeret / gyümölcskenyeret? Osszátok meg a titkos családi receptet!
Figyelt kérdés
Tippek, trükkök?
:)
2012. dec. 27. 19:00
1/1 anonim válasza:
15 dkg vaj, 23 dkg liszt, 14 dkg cukor, 2 egész tojás, mazsola, apróra összevágott dió, csokoládé, birsalma sajt (kemény, száraz, régi lekvár is jó), mindegyikből kb. 5-5 dkg, fél kávéskanál fahéj, ugyanannyi szegfűszeg, fél kávéskanál szódabikarbóna. Egy teáscsésze langyos tej, 1 evőkanál rum.
A vajat a cukorral, majd a tojással jól kikeverjük, azután hozzáadjuk a többi anyagot, jól kidolgozzuk.
Jól kivajazott és lisztezett gerezdes formában (legjobb a gyűrű), 200 ºC-ra előmelegített sütőben, közepes tűznél, sütjük.
3-as fokozat 10 perc majd 2-es fokozat 10 perc (tűvel ellenőrizni)
(3-as fokozat = 200 ºC)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!