Szoktatok sós muffinokat készíteni?
Amit én szoktam, krumpis-sajtos muffin.
HV: 2 nagyobb krumpli (kb 30 deka)héjában megfőzve, majd lereszelve kislukon.
egy tálban felütök 2-3 tojást, (mérettől függően) ebbe teszek egy bögre tejfölt vagy joghurtot, 1 deci olajat, . ezt jól kikeverem fakanállal. belekeverek 2 bögre 1 sütőporral elkevert lisztet, a reszelt krumplit, 10 deka reszelt sajtot, egy teáskanál sót, és ezeket is jól elkeverem. az egész massza sűrű nokedlitészta szerű szokott lenni.ha nagyon kemény esetleg egy pici tejjel lazítom.
kapszlikba kanalazom kb 3/4-ig . a tetejét is megszórom egy kis reszelt sajttal, és keresztbe teszek rá 1-1 csík(nem szelet) bacont.
egy kis bors is mehet bele, ha szeretitek fűszeresen, és a sózás is lehet több, ha úgy érzed.
előmelegített sütőbe tolva kb 30 percig sül, ha szép aranybarna, akkor egy villát szúrj egy középen lévőbe. ha nem ragacsos, akkor kész.
nekem ebből két tepsi, azaz 24 db szokott kijönni.
a bögre 2,5 decis, amivel mérek.
nagyon szereti a család nasinak is, de egy jó tartalmas leves pl gulyás mellé is nagyon finom pogácsa helyett.
Köszi receptet!:) a jövőben lehet, hogy kipróbálom. Azért mondom, hogy lehet, mert nem rég sütöttünk mi is sós muffint, sonkás-sajtosat. (sósat először) Egész finom lett, de nem lett a család kedvence, azt hiszem maradunk az édesnél:)
De azt írtad, hogy 24 darabhoz, egy teáskanál sót adsz. Nos, a mi receptünkben nem volt mennyiség írva, így nem tudtuk, mennyit rakjunk. Nem tettünk túl sokat, de túl keveset sem. Ám az egyik családtag szerint nagyon sótlan lett, más nem panaszkodott. Nállatok elég egy teáskanál, vagy hogy van ez?
szia ez kb 40 deka liszt, és ez a teáskanál csak óvatos mennyiség, mert a sajt is ad neki egy kis ízt, meg majd a tetején a bacon.
én azért nyersen meg szoktam kóstolni, ha kell még utánsózom.
Tudod a só nagyon ízlés dolga, pl a férjem mindig utánsóz mindent:)
szóval a kóstolást ajánlom, az a biztos.
Én zabpelyhes muffint szoktam sósan, de család is annyira megszerette, hogy dupla adagban kell már csinálni, amiből legutóbb is 24 darab lett.
Szimplán:
5 dkg zabpehely
10 deka teljeskiörlésű rozsliszt
kis pohár tejföl
tej - meglangyosítva megáztatod benne a zabpelyhet
fél csomag sütőpor
2 db egész tojás
Plusz annyi tej/víz, amíg muffin állagú tésztát nem kapsz.
Én sajtot szoktam bele reszelni - legutóbb ementálit -, plusz párizsit szeletelek bele, miután kellő sűrűségű lett a tészta.
180 fokon 20 perc alatt készre sül. :)
Eredeti recept írt olajat a tésztájába is, én úgy vettem észre, hogy finomabb nélküle órák múltán is - ha marad. :P
Zabpehelyből megteszi a sima sparos durva szemű is, ráadásul családnak sem kell elárulni, mert észrevehetetlen. :) Bátrabbak kísérletezhetnek a zabpehely-liszt aránnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!