Hogyan kell májkrémet készíteni? Mennyi ideig áll el a hűtőben?
Figyelt kérdés
2009. aug. 24. 20:22
1/2 anonim válasza:
Vékony szeletekre vágott hagymát olajon, vagy kisütött füstölt szalonna zsírjában üvegesre kell párolni, majd darabokra vágott csirkemájat, vagy pulykamájat, esetleg csíkokra vágott sertésmájat pár percig sütni benne. Lehet fűszerezni majorannával, borssal, pici pirospaprikával, de a paprika elmaradhat. Amikor kihűlt, húsdarálón át kell darálni, de ha van botmixered, azzal is pépesítheted a májat. Paszírozó is megfelelő a baromfi májakhoz, de a sertésmájas variációhoz, mert az kemény és nem lehet paszírozni. Az így készült pépbe tegyél bőven vajat, esetleg margarint (zsírt), amitől kenhetőbb lesz, majd keverd össze alaposan. Fűszerezheted pici mustárral is. 2-3 napig biztosan eláll az így készült házi kenőmájas.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! :D
2009. aug. 28. 21:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!