Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 3 hétig egyedül vagyok itthon,...

3 hétig egyedül vagyok itthon, nekem kell főznöm magamra. Miket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

20 napra kaptam 10 ezret, ha szükséges tudok kérni mamától meg tesómtól, meg mehetnék hozzájuk enni minden nap, de saját magam szeretnék főzni. Tehát olyan kellene ami egyszerű, viszonylag hamar megvan (jövőhéten kezdődik a suli), és nem kell hozzá túl sok minden (nem szeretnék nagyon költekezni). Mondjuk hogy csak 1-2 hozzávalót kelljen megvennem.

Eddig ezeket írtam fel, hogy majd csinálok: pizza, melegszenya, rántotta, virsli, tepsis húsos burgonya, görög rakott burgonya, rakott krupmli, palacsinta, bolognai, hamburger, tejbegríz, tejberizs, császár morzsa, bundáskenyér, sajtos tészta.

Lehet ebédnek vagy vacsorának való is.

2009. aug. 24. 16:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor mindig a tojáspörköltet ajánlom főtt tésztával :) Egyszerű, hamar meg van, finom és laktató, és csak pár hozzávaló kell.
2009. aug. 24. 19:29
 12/18 A kérdező kommentje:

Elég sok mindent megvettek előre (liszt, tojás, tészták, zacsis levesek, tej, van30 kg krumplink)

ezért hagytak itthon kevés pénzt.

köszi hogy ennyi kaját felsoroltatok, ezek közül kb 3at tudok megcsinálni. Meg sajna 90%át nem szeretem.

Nem tudok főzni, számomra egy sima pörkölt eléggé bonyolult. :(

2009. aug. 24. 19:36
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
rendelj pizzát,vagy fözz egy jó nagy adag sárgaborsófőzeléket:D
2009. aug. 25. 12:19
 14/18 anonim ***** válasza:
A tojáspörköltnek épp az a lényege, hogy nincs benne hús! A húst a főtt tojás helyettesíti. Én sem tudnék, olyat megfőzni, amihez húst kell megtisztítani, felkockázni stb., de a tojáspörkölt igazán gyerekjáték :) Én voltam aki ajánlotta. 20 L
2009. aug. 25. 12:28
 15/18 anonim válasza:
Szia én is egyedül vagyok itthon, bár csak egy hétig..:P A paprikás krumplit én is tudom ajánlani, ma főztem, 4-5 krumpli+1-2 fej hagyma.No meg fűszerek:P Tésztákból is rengeteg féle létezik. Reggelire-vacsira nálam a tojásrántotta a favorit, még egyszer sem sütöttem ugyanolyat, néha még én is meglepődök hogy miket hozok összeXD de panasz még nem volt rá. Sok szerencsét! 14F
2009. aug. 28. 02:57
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget. Tojáspörköltet, meg az egyéb pörkölt féléket nem szeretem. Sárgaborsó főzeléket úgyszintén nem.

De a zöldborsót igen, azt fogok csinálni!

Palacsintát már sütöttem, meg krumplifőzeléket is.

Jövőhéten már akarok menni boltba mert be kell vásárolni.

Veszek akkor húst is.

2009. aug. 28. 08:17
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Sonkás-sajtos besamell mártásos tészta. Vagy lassagne. De ha minden kötél szakad, sült krumpli, mirelit pipiropival :D
2009. aug. 28. 10:25
 18/18 anonim ***** válasza:
konzerves kajákkal is kihúzhatod ameddig egyedül vagy, és még főzni sem kell
2009. aug. 28. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!