Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ètelek lesznek...

Milyen ètelek lesznek nlatok karàcsonykor?

Figyelt kérdés

esetleg receptet is leirnàd?

koszonom

2012. dec. 21. 14:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
azèrt a sutot betudom kapcsolni :)
2012. dec. 21. 15:51
 12/19 anonim ***** válasza:
Akkor leves kilőve? A ragukat sem szeretik?
2012. dec. 21. 15:52
 13/19 A kérdező kommentje:

csak a leves amit nem szeretnek.a ragukat szeretik,csak ne legyen tejfol benne,na meg paradicsomszosz...na igy màr mèg annyira sem egyszerubb.tèsztàt azt szeretik,a rizst nem annyira,

màr kezdem cikinek èrezni hogy itt kell segitsèget kèrjek,hogy kell fozni ès mit karàcsonyra...de eddig megoldottàk helyettem.mentsègemre legyen szolva :)

2012. dec. 21. 15:56
 14/19 anonim ***** válasza:

Stefánia:

Én egy kiló húsból szoktam, abból 2 rúd van.

Egy rúdhoz:

Fél kiló darált húshoz tegyél kb 10 deka szikkadt, áztatott kicsavart kenyeret, akkor 2 tojás, 3-4 gerezd összetört fokhagyma, só, bors, majoranna, pirospaprika. Ha szeretitek, mehet bele apróra vágott petrezselyemzöld is, meg egy kis fej reszelt vöröshagyma, esetleg őrölt kömény. Jól összedolgozod, kinyújtod, kb őzgerinc forma hosszúságúra, belefektetsz 4 főtt tojást, feltekered.

Kikened a formát. Vagy egy nagy darab alufóliát olajjal (lehet sütőzacskóban is), belerakod, és mehet a sütőbe. Ha formában sütöd, a tetejét fedd be alufóliával.

Kb 180 fokon egy órát sütöd, majd az alufóliát (sütőzacskót) megbontod, és úgy sütöd tovább, kb negyedóra alatt készre sül.

Ehhez csinálhatsz bármilyen majonézes salátát, vagy bármilyen burgonyaköretet.

2012. dec. 21. 16:01
 15/19 anonim ***** válasza:

Esetleg csinálhatsz sajtos csirkecombot: kicsontozod, kirántod. A szeleteket tepsiben rakod, mindegyikre egy szelet sajt, és be a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad...

Töltött csirke esetleg?

2012. dec. 21. 16:04
 16/19 anonim ***** válasza:

Vagy ami még eszembe jutott... és nem túl bonyolult: csirkecombot, gombafejeket kirántani, mellé valami zöldköret...

Vagy egy tejszínes csirkemell tésztával?

Bocs, de most nem akarok szakácskönyvet írni, de ha kitalálod, mit szeretnél, szívesen segítek. :)

Süteménynek mese almás? Majdnem elronthatatlan...

De akár egy kókuszgolyó is befutó lehet, azt végképp nagyon nehéz elrontani.

2012. dec. 21. 16:08
 17/19 A kérdező kommentje:
nagyon koszonom :))) ezek mint jok,asszem a stefàniàt megcsinàlom,daràlt keksz itt nincs,legalàbb is nem tudok rola,mondjuk van kèt csomaggal csak lejàrt màr tavaly/ :))) sporolos vagyok,sajnàlom kidobni,igy tobbnek tunik a kaja a kamràba :)/ ràntott csirkecomb?valami jo panirral?esetleg valami rakott dolog? bocsi ha tèged terhellek de ugy orulok hogy valaki segit ès nem leir amièrt nem tudok fozni.
2012. dec. 21. 16:48
 18/19 anonim ***** válasza:

Rántott csirkecomb: sima panírral.

Kicsontozod, kicsit kiklopfolod, sózod, borsozod picit. Beleforgatod lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, és kisütöd.

Ezután lerakod tepsibe, rá szelet sajt, és be a sütőbe...

Süti: mese almás?

Én innen szoktam:

[link]

2012. dec. 21. 16:55
 19/19 anonim ***** válasza:
8 féle aprósüti, ezeket nem sorolom fel, már egy hete készülnek, minden nap 1-2 féle. Linzerfélékre gondoljatok. Emellett 3 féle bejgli (diós, mákos, marcipános). Szenteste halászlé és fácánhúsleves (a párom édesapja vadász, tőle szoktunk ilyesmit kapni). Harcsapaprikás túróscsuszával, rántott pontypatkó, rántott hús, máj, gomba, sajt, krumplipüré, rizs, görög-, krumpli- és kukoricasaláta. 25-én a maradék húsleves és harcsapaprikás (a rántottakból ha marad, azt másnaposan nem szolgálom fel természetesen). Frissen sütve pedig gesztenyével töltött pulyka lesz, a köretnek valószínűleg itt is krumplipüré és rizs, hercegnő helyett viszont sima hasábburgonya, mert gyerekek is lesznek, és ők ezt preferálják leginkább. Mivel a párom szülinapja lesz ezért torta is készül, narancsos csokoládétorta. 26-án már nem lesznek vendégeink, de étel sem sok marad szerintem, mert általában szétosztjuk a maradékot 25-én. Így 26-án ismét főzök majd valamit, szerintem egy egyszerűbb tésztás ételt, spagetti tenger gyümölcseivel, vagy hasonlót. Recepteket ezekhez mindhez találsz a neten nagyon jókat, nem írkálom le őket.
2012. dec. 22. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!