Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit egyunk karàcsonykor?

Mit egyunk karàcsonykor?

Figyelt kérdés
valaki adna egyszeru de nagyszeru recept otleteket karàcsonyra?nem vagyok nagy konyhamuvèsz , viszont szeretnèm ha valami làtvànyos kenne az asztalon ami eheto is. koszi :)
2012. dec. 18. 11:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Citromos burgonya halhoz


Hozzávalók

1,5kg burgonya

1 húsleves kocka

2 nagy citrom leve

1 nagy csokor petrezselyem

2dl víz

A vízben feloldjuk a húsleves kockát, hozzáadjuk a 2 citrom levét.

Majd hozzá tesszük az apróra vágott petrezselymet:

Ezt az öntetet a vékonyra vágott burgonyára öntjük.

Tepsibe tesszük, majd alufóliával lefedjük, és puhára pároljuk:

Ha meg puhult a krumpli, akkor levesszük az alufóliát és ropogóra sütjük.


Ha újburgonyából csináljuk, a kor rajta hagyjuk a héját

Rántott halhoz vagy bármilyen más hal ételhez jó .

2012. dec. 18. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Pulyka beigli


Tészta:

25 dkg liszt,

10 dkg vaj,

2 csapott evőkanál porcukor,

2 dkg élesztő,

2 dl tej,

20 dkg füstölt sajt (Karaván),

1 tojás, + 1 db, amit a sütés előtt kell a tetejére kenni,


A sajtot le kell reszelni. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Az összes összetevőt összekeverve (1 tojást, a reszelt sajtot, és az élesztőt is) lágy tésztát készítünk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, ahol kétszeresére dagad.


Töltelék:

15 szelet sajt (Pannónia, esetleg Trappista),

0,5 kg szeletelt Bacon szalonna (előre csomagolt, sós),

kb. 10 szelet vékonyra szeletelt pulykamell filé (0,5-0,8 cm vastag),

kevés örölt bors,


A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A kinyújtott tésztára egymás mellé rátesszük a Bacon szalonnát. Erre ugyanúgy rátesszük a pulykamell szeleteket. Kicsit megborsozzuk, de nem sózzuk meg, mert a szalonna eleve sózott. Mindezek tetejére helyezzük a sajt szeleteket. Az egészet szorosan feltekerjük, a végeit összenyomkodjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (ügyeljünk arra, hogy a papír ne legyen kiszáradva, mert akkor az egész leragad, és szétszakad a kivételkor), majd a belehelyezett beigli tetejét megkenjük egy felvert egész tojással. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz ki tudjon szökni a sütés során. Lassú tűzön kb. 1 óra alatt készre sütjük, vigyázva arra, hogy a teteje ne égjen meg.

Hidegen és melegen is finom majonézes saláták illenek hozzá.

2012. dec. 18. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Baconbe tekert sült máj, fasirozott sajtal töltve , sült csirke comb-hidegen tálalva , majonnézes saláták,
2012. dec. 18. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
koszonom :) ezeket megbirom csinàlni :) /elvileg/ egy kèrdès:nekem por èlesztom van,azt hogy kell elkèsziteni?
2012. dec. 18. 12:03
 5/5 anonim ***** válasza:
A por élesztöt csak el kell keverni a lisztel.
2012. dec. 18. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!