Miért kell a mézeskalács tésztáját egy éjszakára a hűtőbe rakni? Mennyi a minimális idő, amit benn kell lennie?
Köszönöm szépen!
Azért érdekelt volna, mert össze akarok állítani, de úgy, hogy amikor hazajön, akinek csinálom, éppen ehessen belőle, és ne lássa meg idő előtt a meglepetést. De próbálom úgy szervezni akkor, hogy titok maradjon.
A receptet köszönöm, úgyis aggódtam, hogy vajon puha marad-e az, amit találtam, de ha azt mondod ez jó, elhiszem. :)
én egy órát pihentettem az erkélyen. ez a recept még ovodás korombol való,anyukám kérte el a szakácsnéniktől akik maguk sütötték az ovisoknak,nekünk és még egy hét múlva is puha volt.
75 dkg lisztben elmorzsoljuk a 15 dkg margarint. 30 dkg porcukrot bele 4 tojással, 2 majdnem evőkanál szódabikarbóna 4 evőkanál méz citrom héj, 1-1 k.kanál fahéj és őrölt szegfüszeg. összegyúrod sima tésztává, egy órát pihen a hűvösön utána jöhet a mókásabb része a kinyomkodás.tojásfehérjével kend meg a formák tetjét sütés elött. máz; 1 tojasfeherje 20 dkg cukorral kiverni azzal a rugos bizgenytyűvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!