Hogy készül a chilis bab?
Én így szoktam csinálni:
Olívaolajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd ráteszem a darált húst, fehéredésig sütöm. Majd mehet rá egy kis paradicsom szósz, fűszerek (oregánó, bazsalikom, só, majoranna, kis kakukkfű és természetesen erős paprika). Felöntöm vízzel (nem sokkal), majd hozzáadom a babot és a kukoricát (konzerv). Forralok rajta egyet, fűszerezem, ha még kell és kész.
1. kockára vágott hagymát olajon megdinszteled,pirospaprika bele, beleteszed a pulyka darálthusit és megpárolod.
2. beleöntöd a konzerv babot, kukoricát,paradicsom konzervet (felezett)én szoktam zöldpaprikát és kaliforniai paprikát is mindenféle színűt
3. felöntöd annyi vízzel amennyire hígra szeretnéd
4. fűszerezed
5. összerottyantod
6. tortilla chipssel szeretjük mi
ahogy én csinálom: anyu, csinálj chilis babot!
őszintén ő használ hozzá konzerv babot meg kukoricát, darált húst, meg még van valami tasak amiben a fűszerek vannak.
az első válaszra gondoltam, de a másik is nagyon jó, a paprikadarabokkal.
én fél kiló hóshoz egy 140 gr-os paradicsomsűrítményt használok.persze vízzel higítva amennyire szükséges a jó állaghoz.egy csipet cukor is elmegy bele, hogy ne legyen savanyú.
én pedig pont a savanyú íz elkerülése végett veszek felezett konzervparadicsomot. ezt összegenyegülöm nagyjából fakanállal és imádom mikor van benne normális paradicsom is.
a másik meg hogy nem is szeretem a paradicsom sűrítményt mert borzalom íze van!
Én általában sok zöldséggel kezdem:
- sárgarépa, lilahagyma, vöröshagyma, erős paprika, pepperóni paprika apró kockákra, és lepirítom kis olajon, kevés sóval
- erre rádobom a marhahúst, megpirítom fehéredésig
- fűszerek: só, bors, paprika majoranna, cayanne bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom (van mikor lusta vagyok, és csak só, bors, paprika)
- és ráöntöm a konzerv babot, és kukoricát + a paradicsompürét (konzerv babból 2őt szoktam, levével együtt, kukoricából 1-et) Vizet így nem kell hozzárakni, és jó sűrű szaftja lesz.
A végén szoktam egy hosszában félbe vágott pepperónit beledobni, illetve egy -két babérlevelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!