Sörös- mézes csirkecombok, hogyan kell elkészíteni?
Te szegény, lehet, hogy most egy sokadik változat lesz, amit olvasol. Mentségemre legyen szólva, hogy nekem bevált - aki eddig még megkóstolta, szerette.
Szóval. Én nem a klasszikus, sörrel felöntős módszert ajánlom. Magam úgy szoktam készíteni, hogy a sütés előtt fél nappal alaposan befűszerezem a combokat. Egy kicsit (de tényleg csak kicsit) kikenem olajjal a tepsit, belefektetem a combokat, és lefedem alufóliával Gyönge tűzön (120-140 fok) betolom a sütőbe, és kb. 20 percig hagyom a fólia alatt párolódni. Közben egy decis pohárban összekeverek fél deci sört és három cent mézet, és jól eldolgozom. A fóliát leveszem a tepsiről, és a félig-meddig már megpuhult combokat megkenem a sör és méz keverékével. Kicsit még gyöngébbre veszem a lángot, és visszatolom a tepsit. Utóbb többször forgatom a combokat, és mindig megkenem valamennyit a keverékkel. Azért ne állíts magas hőmérsékletet, mert túl hamar megkapja a meleg a kérget. Egyébként egyszerű, kicsit a forgatásoktól macerás, de meglásd, finom, és szép aranybarna lesz! Jó étvágyat. És - mert a kertek alatt jár már az ünnep - boldog Karácsonyt.
Köszönöm szépen! Kifogom próbálni!!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Neked és az egész családodnak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!