Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sörös- mézes csirkecombok,...

Sörös- mézes csirkecombok, hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
Szeretném megcsinálni, de mindenhol máshogy írják. Alacsony falú tepsim van, abban is meglehet csinálni? a mézet előre rá kell kenni vagy csak miután megpuhult? Csak sörrel kell felönteni, vagy kell bele olaj is? esetleg a méz nem csak a csirkére, hanem a sörös lébe is kell?
2012. dec. 16. 14:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Te szegény, lehet, hogy most egy sokadik változat lesz, amit olvasol. Mentségemre legyen szólva, hogy nekem bevált - aki eddig még megkóstolta, szerette.

Szóval. Én nem a klasszikus, sörrel felöntős módszert ajánlom. Magam úgy szoktam készíteni, hogy a sütés előtt fél nappal alaposan befűszerezem a combokat. Egy kicsit (de tényleg csak kicsit) kikenem olajjal a tepsit, belefektetem a combokat, és lefedem alufóliával Gyönge tűzön (120-140 fok) betolom a sütőbe, és kb. 20 percig hagyom a fólia alatt párolódni. Közben egy decis pohárban összekeverek fél deci sört és három cent mézet, és jól eldolgozom. A fóliát leveszem a tepsiről, és a félig-meddig már megpuhult combokat megkenem a sör és méz keverékével. Kicsit még gyöngébbre veszem a lángot, és visszatolom a tepsit. Utóbb többször forgatom a combokat, és mindig megkenem valamennyit a keverékkel. Azért ne állíts magas hőmérsékletet, mert túl hamar megkapja a meleg a kérget. Egyébként egyszerű, kicsit a forgatásoktól macerás, de meglásd, finom, és szép aranybarna lesz! Jó étvágyat. És - mert a kertek alatt jár már az ünnep - boldog Karácsonyt.

2012. dec. 17. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Kifogom próbálni!!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Neked és az egész családodnak! :)

2012. dec. 21. 18:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!