Írnátok somlói galuskára valamilyen finom csokoládé öntet receptet?
Eredti Gundel-recept:
2,5 dl tejet 3 dk cukorral felforralunk.Közben 10 dk csokoládét felolvasztunk ,l,5 dl tejszínt habbá verünk.
3 tojássárgáját 10 dk cukorral,5 dk valódi kakaóval, kikeverünk,majd 2 dk liszttel simára keverjük. A forró tejet és az olvasztott csokoládét apránként hozzáadjuk,és a kellő sűrűségre főzzük.De forralni nem szabad.Ha kész,kicsit kihűtjük,és ha langyos ,a tejszínt hozzákeverjük.
Szia!
Én így szoktam és nagyon fincsi.
1 csokipudingot 4 dl tejjel felfőzök, 1 tortabevonót felolvayztok amikor kész a puding belekeverem egy kicsi rumaromával ízesítem és mehet a piskótára.
Fél liter tej+1 tortabevonó+4 ek. kakaópor=>ezt felforralod,de vigyázz rá,nehogy elfusson,majd mikor felforrt,mehet bele 1 cs. csokipuding.
Külön összeforralsz egy rumaromát,4 ek. cukrot meg 7 ek. vizet,majd ezt hozzáöntöd a pudingos szószhoz és újra összeforralod.
Nekem eddig ez jött be a legjobban,ez a legfinomabb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!