Hogyan olvasszam ki a mézemet?
A mikró nem ördögtől való, de ismerni kell. A mikrohullámok nagyságrendileg pár centi hosszúak, ami azt jelenti, hogy pár centinként melegít, nem egyenletesen! Manapság azért is vannak forgótányérok a mikrókban, hogy egy picit egyenletesebben tudjon melegíteni. Az olvasztó fokozat is, ha jól tudom, van, hogy kapcsolgat: pár másodpercig teljes erővel megy, pár másodpercig kikapcsol (mondjuk ebben nem vagyok biztos).
Szerintem két ok miatt nem feltétlenül ajánlatos mézet mikróban melegíteni:
1, ahol melegít, ott sokkal forróbb lesz, mint ahol nem, tehát ott veszít a vitamin(+egyéb jóféle anyagok)tartalmából
2, maga a mikróhullám a vízmolekulákat melegíti (a legtöbbször), így ilyen szempontból is egyenetlenül melegít.
Szerintem, ha van az embernek ideje, a kímélő vízfürdő jobb megoldás (45 °C)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!