Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan olvasszam ki a mézemet?

Hogyan olvasszam ki a mézemet?

Figyelt kérdés
Van egy üveg mézem, de szinte kőkeményre ikrásodott. Nem tudom milyen méz. Azt hallottam, meleg vízbe rakva az üveget, a méz felolvad. Ha így van, utána olvadt állapotban is marad? Vagy egyből visszaikrásodik?

2012. dec. 14. 16:54
1 2
 11/11 anonim válasza:

A mikró nem ördögtől való, de ismerni kell. A mikrohullámok nagyságrendileg pár centi hosszúak, ami azt jelenti, hogy pár centinként melegít, nem egyenletesen! Manapság azért is vannak forgótányérok a mikrókban, hogy egy picit egyenletesebben tudjon melegíteni. Az olvasztó fokozat is, ha jól tudom, van, hogy kapcsolgat: pár másodpercig teljes erővel megy, pár másodpercig kikapcsol (mondjuk ebben nem vagyok biztos).


Szerintem két ok miatt nem feltétlenül ajánlatos mézet mikróban melegíteni:

1, ahol melegít, ott sokkal forróbb lesz, mint ahol nem, tehát ott veszít a vitamin(+egyéb jóféle anyagok)tartalmából

2, maga a mikróhullám a vízmolekulákat melegíti (a legtöbbször), így ilyen szempontból is egyenetlenül melegít.


Szerintem, ha van az embernek ideje, a kímélő vízfürdő jobb megoldás (45 °C)

2019. máj. 17. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!