Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan olvasszam ki a mézemet?

Hogyan olvasszam ki a mézemet?

Figyelt kérdés
Van egy üveg mézem, de szinte kőkeményre ikrásodott. Nem tudom milyen méz. Azt hallottam, meleg vízbe rakva az üveget, a méz felolvad. Ha így van, utána olvadt állapotban is marad? Vagy egyből visszaikrásodik?

2012. dec. 14. 16:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy idő után újra ikrásodik, de akkor megint melegítheted, bár én nem szoktam, az ikrás méz is jó sütikbe és teába is.
2012. dec. 14. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Mikróban is melegítheted a fémtető nélkül.
2012. dec. 14. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Mikróban nem szabad! Meleg vízbe tedd üvegestől és úgy felolvad, nem rögtön de majd bekristályosodik újra. Szerintem vegyes virágméz, napraforgó esetleg repce lehet.. de ez legalább tényleg méz, nem az a bolti hígított szutyok..
2012. dec. 14. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is csak teába és yoghurtba szoktam keverni. Teába az ikrás is jó, mert felolvad a teában, de a yoghurtban nem. Köszi a válaszokat!
2012. dec. 14. 17:36
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Minden méz ikrásodik egy idő után! Csak van, amelyik nagyon hamar (pl. repce), van amelyik nagyon soká (akác). Ki lehet olvasztani forró vízben, vagy mikróban, de ha azt akarod, hogy a vitamintartalma megmaradjon, a legjobb kb. 45 fokos vízfürdőben olvasztani, igaz, kicsit tovább tart. Egy idő múlva vissza fog kristályosodni, de nem egyből.
2012. dec. 14. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

"Mikróban nem szabad!"


Miért nem?

2012. dec. 14. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
50%
Semmi baja nem lesz a mikróban. nem főzni kell maxon, hanem olvasztani kisebb fokozaton.
2012. dec. 14. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mikróban is kiolvad, csak ha nagyon magas fokozaton melegíted, úgy tudom, veszít a vitamintartalmából. Alacsony fokozaton kell.
2012. dec. 14. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Vízfürdőben olvaszd ki, de vigyázz, hogy a víz ne legyen forró. Olyan kéz meleg legyen. Így szépen folyós lesz a méz. Majd idővel újra be fog kristályosodni. Vagy repce vagy valamilyen vegyes méz lehet. Az akác is bekristályosodik de az akár több évig is folyós marad.
2012. dec. 15. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Valaki kérdezte miért nem szabad mikrózni:

Olvassátok el ezt: [link]

Vannak benne enzimek, antioxidánsok, vitaminok, amitől olyan egészséges, na a mikrózással épp ezekből veszít rengeteget.

2012. dec. 15. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!