Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárgabarack befőttből lehet-e...

Sárgabarack befőttből lehet-e lekvárt főzni?

Figyelt kérdés
Van itthon egy nagy csomó barack befőtt, amit nem szeretnek a családtagjaim, viszont a lekvárt meg imádják, de az nincs. Így vetődött föl a kérdés.
2012. dec. 12. 22:24
 1/8 anonim ***** válasza:
biztos, hogy lehet, már miért ne lehetne ?! :)
2012. dec. 12. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Felesleges főzni, össze kell csak turmixolni.
2012. dec. 12. 22:39
 3/8 A kérdező kommentje:
és ha csak turmixolom, hogyan áll el?
2012. dec. 12. 22:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Egy üveggel kell turmixolni ami elfogy.
2012. dec. 12. 23:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Daráld át húsdarálón, hogy ne legyen egész sima (a kicsit darabos szerintem finomabb), utána forrald föl és töltsd forrón kisebb üvegekbe.
2012. dec. 13. 08:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha felforraltad, és üvegekbe töltötted, a tetejére kell szórni egy késhegynyi szalicilt. Úgy eláll.
2012. dec. 27. 18:04
 7/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Még nem írtam le az eredményt.

1 üveggel felfőztem (a levét előtte leöntöttem róla), majd átturmixoltam. Az állaga olyan lett, mint a lekváré, az íze viszont édesebb, mivel ugye a barackbefőtt szirupos volt, ez az íz dominánsan megmaradt, no de a gyerekeknek ízlik. Egy 75

2012. dec. 28. 22:58
 8/8 A kérdező kommentje:

hú, valamit elnyomtam.

Szóval egy 750 ml-es üvegnyi befőttből lett egy kisebb (szecsuánis) üvegnyi lekvár, így nem raktam rá szalicilt, mert ez úgyis hamar elfogy. A hűtőben egyébként eláll valameddig.

2012. dec. 28. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!