Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárgabarack dzsemet készítette...

Sárgabarack dzsemet készítettem, de nem keményedett meg, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Mindent az előírtaknak megfelelően csináltam. 3 kg sárgabarackhoz tettem 3 csomag dzsemfixet (elvileg 3,75 kg-hoz elég), én direkt 3 kg-hoz tettem, mert keményebben szeretjük. Reggelre nem keményedett meg, folyós maradt. Lehet csak a meleg miatt? Mit tudok ilyenkor tenni? Visszamelegítsem és még rakjak bele dzsemfixet?
2012. júl. 13. 08:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Dunsztolni nem szoktad, hogy már nézegeted???


Egyébként ha beleteszed az előírt mennyiséget, akkor az idővel besűrűsödik... Nekem legalábbis így történt.

De mostanában nem használok fixeket, mert attól homályos színe lesz a dzsemnek...

2012. júl. 13. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Ezt elvileg nem kell dunsztolni, eddig sosem tettem és mindig jó lett. Meggy dzsemet is így csináltam és jó lett. Este csináltam, és reggel indulás előtt megnéztem és még folyós volt.

Én a melegre gyanakszom, mert a lakásban nagyon meleg van (10. emelet) és lehet nem tud úgy kihülyni.....csak eddig mindig bekeményedett reggelre....

2012. júl. 13. 09:26
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja még annyit, hogy az én dzsemeim gyönyörű színűek, nekem nem homályosítja el szerencsére!!
2012. júl. 13. 09:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!