Piskóta tésztát mennyi idővel a felhasználás előtt szabad megsütni?
Első igazi nagy vendégfogadásunkat tartjuk a párommal, szeretnék én sütni neki tortát, de félek, hogy kicsúszok az időböl, ezért érdekel, hogy ha a tortalapot 1-2-3 nappal előbb megcsinálom /biztos ami biztos alapon/ az friss marad-e, vagy érezhető lesz rajta a "másnaposság"?!
És, hogy van-e valami buktatója a sütésének azon kívül, hogy ne nyissam ki a sütő ajtaját?
Nem lesz semmi baja, csak tárold hűvös helyen. Egy vagy két nappal előtte nyugodtan megsütheted, arra azért ügyelj, ha krémet is teszel bele, akkor azt a tálalás előtt legalább fél nappal tedd meg.
Van egy nagyon jó piskótareceptem... Ami óramű pontosságra működik. És nem lehet elrontani. :)
8 tojás
20 e.k víz
16 dkg súlyú olaj (mérlegen egyszerűen mérd le)
26 dkg kristálycukor
24 dkg liszt
másfél tasak sütőpor
A tojás sárgáit a cukorral fehéredésig keverd robotgéppel. A fehérjét pici sóval verd keményre. A sárgás cukros masszába tedd bele az olajat és a vizet (ha citromos piskótát szeretnél, akkor pici reszelt citromhéja, és a víz helyett citromlé), aztán a lisztet is, és óvatosan keverd bele a habot.
Kivajazott, kizsemlemorzsázott tepsibe töltsd, és 180 fokos nem légkeveréses fokozaton pontosan 20 percig süsd. Ez különösen másnap nagyon finom egyébként. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!