Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csomagolt (tálcás, folpackos)...

Csomagolt (tálcás, folpackos) gulyáshúst meg kell mosni felhasználás előtt?

Figyelt kérdés
Mert tartok tőle, ha megmosom ott fog tocsogni alatta a véres lé és nem "szárad ki". Vagy akkor még vizesen, frissiben kell elkezdeni sütni?
2010. okt. 15. 11:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Én a Sparban szoktam ilyen húst venni.Megmosom, és mivel nagyon nagyra vannak vágva, még össze is szoktam vágni.Ezután megint megmosom, és jól lecsöpögtetem róla a vizet.De papírtörlővel is felitathatod róla a vizet.
2010. okt. 15. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell mosni, és papírtörlőn (szalvétán lecsepegtetni. De ha szűrőbe teszed, és eleget vársz, magától lecsepeg.
2010. okt. 15. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! De a papírtörlő nem ragad rá utána cafatokban? Legalábbis volt már így velem.
2010. okt. 15. 12:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Felejtsd el a papírtörlőt! CSöpögtesd le szűrőben!
2010. okt. 15. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Bárhol veszed a húst, ajánlatos mindig megmosni. A szűrőben szépen lecsepeg magától, én is így szoktam csinálni.
2010. okt. 15. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Jó minőségű papírtörlő nem ragad oda (mi a nagy csomagos Zewa Jumbo-t szoktuk venni, olcsóbb is, mintha a kicsiket vennénk és több is van rajta, sokkal jobban megéri).

Én ezzel szoktam leitatni a vizet a húsról.

2010. okt. 15. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
én mindig minden húst megmosok, az az első, és amíg lecsöpög addig a többit készítem elő. pl zöldségpucolás meg ilyesmi
2010. okt. 15. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne haragudjatok, de öreg róka vagyok, és nem tudom megállni hogy leirjam, mennyire bántja a fülemet a mosás szó a hússal kapcsolatban. A húst max .leöblitjük gyorsan, és lecsepegtetjük. Nem kell, hogy vizet szivjon fel, mint a szivacs, vagy éppen hogy kiázzanak értékes dolgok. Leöbliteni azért kell, nehogy szilánk legyen rajta. A hús nem piszkos. Ha meg valami baktérium van rajta az vizzel úgy sem jön le. Hentes.
2010. okt. 15. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki csak leöblítésre gondolt. :) Legalábbis nekem ez a logikus...vagy van aki áztatja? Mert az tényleg sok...folyó víz alatt leöblíteni és ennyi.
2010. okt. 15. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!