Ki mit fog sütni, főzni karácsonyra?
Harcsapaprikás túróscsuszával, vagy kapros-juhtúrós galuskával(attól függ hogy bírom a gyűrődést) sültkacsa pezsgős -almás lilakáposztával és valamilyen krumplival,
aszaltszilvás-gombás baconba tekert göngyölthús mexikóis rizzsel, töltöttkáposzta, kocsonya.
leves egyszer lesz a kacsaaprólékból, talán raguleves még nem tudom.
desszertek, gyümölcstorta, Komteszka, parfé szelet,
sósnak csak egy sima sajtos sósrúd.
mivel mindenből úgyis "túlkínálat " lesz, egy csomagot összeállítok belőle és elvisszük a helyi krízisközpontba. hisz' ez is, mint mindig mindenki karácsonya lesz...
Nálunk nem szoktak nagyon különleges ételek lenni, mivel a család sajnos elég konzervatív e téren.
Szenteste rántott husik, rántott zöldségek vannak, krumplipüré, esetleg rizs, franciasaláta.
Másnap eszünk húslevest, töltött káposztát.
Sütik: mézeskalács, bejgli. Készítek egy adag sósat (pogácsát vagy perecet) illetve egy édes süti biztos lesz, ami ünnepibb, krémeset-habosat szeretnék. :) Plusz még készítek egy fajta édeset, de még nem tudom milyet.
húsleves jó sok zöldségekkel, pulykacombból, kacsafarhátból, pulykanyakakból
vajaskrumpli, hagymáskrumpli, rizibizi
töltött csirkecombok gombával,almával egybesütve
hurka-kolbász-véreshurka párolt lilakáposztával
lecsós szelet
sajtos pulykamell mandarinnal
citromos-boros halfilé
desszert mákos-meggyes, diós-narancsos, gesztenyés-aszaltszilvás bejgli, mézes-krémes, narancsos kuglóf, málnalekvárrsl töltött kalács csokival bevonva, gesztenyekrémes piskóta, almás-fahéjas pite reszelt dióval megszórva sajtos rudak, szezámmagvas, köménymagvas, sajtos pogácsa, túrós pogácsa
ünnepek között lesz töltött káposzta, kocsonya, paprikáskrumpli
Szilveszter mandarinos-túrós süti, sós, sajtos rudak, truffelgolyó, kókuszgolyó meggyel a közepén
malacsült lilakáposztával
halászlé, rántott hal, franciasaláta
töltött káposzta
bejgli
8-as vagyok!
Sajnálom 17-es! Az általam felsoroltakból a hurka-kolbász-pecsenye nálam is csak akkor lesz, ha marad rávaló. A többi felsorolt pedig már hónapok óta vár a sorára, ill. arra, hogy karácsony legyen.
Igaz, hogy sokmindent felsoroltam, de csak 1 evésre valót tervezek főzni, ha valami marad belőle, akkor az lesz a vacsi is, ha nem marad, egyik fő kedvenc kajám a sültkrumpli, beérem én azzal is. :)))
aki azt írta, hogy nem lesz pénze:
honnan írsz? ha gondolod küldök egy kis szaloncukrot, narancsot, almát meg hurkát-kolbászt krumplival, meg bejglit biztos fog maradni
van családod? gyerekek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!