Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karácsonyra szeretnék muffint...

Karácsonyra szeretnék muffint sütni. Hogy tudnék ilyen színes habot tenni a tetejére? (kép lent)

Figyelt kérdés

[link]



Narancsos-csokis muffin lenne, ilyen narancssárga színű habbal, mint a képen? Valaki esetleg tudja,hogy hogyan kell ilyen habot készíteni?


2011. dec. 14. 23:37
 1/7 anonim ***** válasza:
ételszinezőt teszel a sima habba, ennyi a nagy titok:)
2011. dec. 15. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ez színezett tejszínhab. Az állagát jól megnézve,nekem annak tűnik. Veszel tejszínt (hulala vált be nekem),legalább 12 órára tedd hűtőbe. Utána felvered,és óvatosan narancssárga ételfestéket keversz hozzá.

2011. dec. 15. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi!!!
2011. dec. 15. 00:38
 4/7 anonim ***** válasza:

naracsízű, multivitamonos, vagy őszis boleroporral is színezheted a habot,ha ilyen szép halványat akarsz. én már kipróbátam sokszor, másoknak is ajánlottam és bevált.

egy kevés port oldj fel egy csepp vízben, azt add a felverendő habhoz.ha kell még tehetsz hozzá, ha sötétebbre szeretnéd.

én rózsaszínt szoktam csinálni, epres vagy málnás boleróval.

2011. dec. 15. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
jó ötlet, köszönöm szépen!:)
2011. dec. 15. 14:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Az alábbi recept az általad belinkelt képhez volt mellékelve!

Amikor a muffinok kihűltek, mascarponet (12 muffinhoz 250 g elegendő) elkevertem annyi friss, idei, simára turmixolt sárgabaracklekvárral, hogy a színe is megfelelő legyen, és az ízében is érezni lehessen a barackot. Turmixolni azért kellett, mert szerintem nem elegáns a krémben látni és érezni a gyümölcsrostokat. Lekvár híján friss sárgabarackot kell lehéjazni (forró vízbe mártva pofonegyszerű), kimagozni, leturmixolni és cukorral együtt a mascarponéhoz adni. A kész krémet habzsákba töltöttem, és a muffinok tetejére nyomtam.


A mascarpone nagyon jó az olyan krémekhez, amelyeknél fontos, hogy tartsák az alakjukat: az íze mint a tejszínhabé, de nem kell hozzá semmi zselatin meg habfixáló, hogy tartsa a formáját. Ráadásul könnyen ízesíthető gyümölccsel, lekvárral, szörppel, kakaóporral, de még ételszínezékkel is.

2011. dec. 15. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi!
2011. dec. 15. 22:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!