Karácsonyra szeretnék muffint sütni. Hogy tudnék ilyen színes habot tenni a tetejére? (kép lent)
Narancsos-csokis muffin lenne, ilyen narancssárga színű habbal, mint a képen? Valaki esetleg tudja,hogy hogyan kell ilyen habot készíteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Szia!
Szerintem ez színezett tejszínhab. Az állagát jól megnézve,nekem annak tűnik. Veszel tejszínt (hulala vált be nekem),legalább 12 órára tedd hűtőbe. Utána felvered,és óvatosan narancssárga ételfestéket keversz hozzá.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
naracsízű, multivitamonos, vagy őszis boleroporral is színezheted a habot,ha ilyen szép halványat akarsz. én már kipróbátam sokszor, másoknak is ajánlottam és bevált.
egy kevés port oldj fel egy csepp vízben, azt add a felverendő habhoz.ha kell még tehetsz hozzá, ha sötétebbre szeretnéd.
én rózsaszínt szoktam csinálni, epres vagy málnás boleróval.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az alábbi recept az általad belinkelt képhez volt mellékelve!
Amikor a muffinok kihűltek, mascarponet (12 muffinhoz 250 g elegendő) elkevertem annyi friss, idei, simára turmixolt sárgabaracklekvárral, hogy a színe is megfelelő legyen, és az ízében is érezni lehessen a barackot. Turmixolni azért kellett, mert szerintem nem elegáns a krémben látni és érezni a gyümölcsrostokat. Lekvár híján friss sárgabarackot kell lehéjazni (forró vízbe mártva pofonegyszerű), kimagozni, leturmixolni és cukorral együtt a mascarponéhoz adni. A kész krémet habzsákba töltöttem, és a muffinok tetejére nyomtam.
A mascarpone nagyon jó az olyan krémekhez, amelyeknél fontos, hogy tartsák az alakjukat: az íze mint a tejszínhabé, de nem kell hozzá semmi zselatin meg habfixáló, hogy tartsa a formáját. Ráadásul könnyen ízesíthető gyümölccsel, lekvárral, szörppel, kakaóporral, de még ételszínezékkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!