Süti tetejére hogy csináljak krémet, ami nem esik össze 1-2 nap múlva sem?
Mikulás-sütit szeretnék csinálni, és a tetejére olyan krémet kéne készíteni, amit ma megcsinálok és holnap,holnapután is jó lesz, nem esik össze. Tehát a tejszínhab kizárva kapásból, mert az összeesik.. A tortákon is ilyen krém szokott lenni, de nem találok a neten (túl béna vagyok a google-hoz:D)
valaki ötletek?:)
21L
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
sok sütinek kiváló stabil fehér krémje a következő.
5 deci tejben megfőzünk 5 púpozott ek. búzadarát. teljesen kihűtjük. nem baj, ha nagyon kemyény, géppel úgyis szétcsapjuk:)
közben 25 deka rámát, 25 deka cukorral, egy van. cukorral habosra keverünk. a kihűlt darával összekeverjük, illetve géppel szép krémesre keverjük.
sütire, tortába is nagyon finom, soha nem fog összeesni.
színezni is lehet, sőt kapuccónóval , rummal is lehet ízesíteni.
ez egy alapkrém, sokféle sütihez használható.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én nemrég sütöttem egy tortát, tejszínhabot tettem a tetejére, két és fél decibe beletettem 2 csomag habfixálót (2 decihez ír egyet, de inkább biztosra mentem és többet tettem, féltem, hogy összeesik), nagyon jó kemény lett a hab, egyáltalán nem esett össze. Mondjuk másnap elfogyott, de sztem simán kibírt volna még pár napot.
Úgyhogy nyugodtan tehetsz rá tejszínhabot, a habfixáló még az ízén sem változtat, hiszen csak keményítő meg cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!