Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet káposztát párolni...

Lehet káposztát párolni mikróban? Ha igen, akkor hogy?

Figyelt kérdés

Nagy mennyiségben főzök káposztás tésztát, így kb. 1,5-2 óra, mire a tűzhelyen megpárolom. Ezért gondoltam, hogy talán mikróban gyorsabb valamivel.

A másik kérdésem, hogy pároltan le lehet fagyasztani a káposztát, vagy inkább még párolás előtt fagyasszam le? Ugyanis elé macerás és koszolós dolog lereszelni, nem sűrűn szánom rá magam. Viszont ha már úgy is reszelek, akkor gondoltam, hogy reszelnék többet, és lefagyasztanék belőle, hogy legközelebb csak elő kelljen kapni a fagyasztóból. De a legjobb lenne, ha párolt formában lenne, így 10 perc alatt kész a káposztás tészta. Így is fagyasztható?

Bocsánat, ha kicsit kuszák a kérdéseim, "korán" van még :)

2012. dec. 9. 08:05
 1/3 anonim ***** válasza:

1. A káposzát le lehet fagyasztani nyersen is, meg párolva is. Ha nyersen fagysztod, akkor még fagyosan ajánlott lekezdeni párolni, akkor olyan lesz, mint a friss. Ha párolva, akkor figyelni kell, mert a zsiradék megavasodhat benne, ha hosszabb ideig le van fagyasztva - tehát dátummal rakd be a fagyasztóba és max. 1-2 hónapig tárold.

2. Lehet mikróban is párolni: a káposztát lereszeled, besózod meg füszerezed, hozzáteszed a zsiradékot (Zsir vagy olaj), jól összekevered és inkább laposabb edénybe teszed. A mikrót elöször alacsonyabb fokozaton járasd, néha keverd meg, hogy egyenletesen puhuljon. Ha már félpuha, akkor a legmagasabb fokozaton párold tovább, de figyelj, hogy ne égjen meg a felsö rétege. Ha párszor csináltad, akkor már tudni fogod, hogy nálad mennyi idöre van szükség, mert minden mikró más. (Nekem 1-1,5 kg kb fél óra)

3. Nagy elöny, hogy egyrészt gyorsabban megy, másrészt nem ég le az edény aljára. Sok sikert.

2012. dec. 9. 08:27
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors és kimerítő választ, akkor ma kipróbálom :)
2012. dec. 9. 08:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy tudtam segiteni, sok sikert!
2012. dec. 9. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!