Melyik káposztából mit?
Mindig bajban vagyok a káposztákkal, mind kinézetre, mind hogy melyikből mit lehet készíteni.
Segítenétek? Köszi!
A kelkáposzta külső levelei igen sötét zöldek, de akár a külső, akár a belső levelek, szinte fodrosak a levelek szélei. Egyébként pedig olyan, mintha zsugorított, vagy krepp szövetet, vagy nyomott mintát néznél.
Ebből szoktuk a frankfurti levest, a kelkáposzta főzeléket, szoktuk rántani is, és ebből készítjük a rakott káposztát i, ha nem hordós aprókáposztát akarunk.
A fehér káposzta levelei világosabb színűek mint a kelkáposztáé, és szinte teljesen símák, nincs kreppes hatás rajta.
Ezt szokták savanyitani hordós káposztának, szoktuk belőle a káposztás tésztát, vagy éppen párolni is, no meg a paradicsomos káposztának is ezt használjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!