Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik káposztából mit?

Melyik káposztából mit?

Figyelt kérdés

Mindig bajban vagyok a káposztákkal, mind kinézetre, mind hogy melyikből mit lehet készíteni.

Segítenétek? Köszi!


2012. dec. 7. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Savanyúból töltött, illetve székely. Fejesből paradicsomos.
2012. dec. 7. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
kelkáposztából rakottkel,kelkáposzta főzelék,franfurti leves
2012. dec. 7. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
93%

A kelkáposzta külső levelei igen sötét zöldek, de akár a külső, akár a belső levelek, szinte fodrosak a levelek szélei. Egyébként pedig olyan, mintha zsugorított, vagy krepp szövetet, vagy nyomott mintát néznél.

Ebből szoktuk a frankfurti levest, a kelkáposzta főzeléket, szoktuk rántani is, és ebből készítjük a rakott káposztát i, ha nem hordós aprókáposztát akarunk.


A fehér káposzta levelei világosabb színűek mint a kelkáposztáé, és szinte teljesen símák, nincs kreppes hatás rajta.

Ezt szokták savanyitani hordós káposztának, szoktuk belőle a káposztás tésztát, vagy éppen párolni is, no meg a paradicsomos káposztának is ezt használjuk.

2012. dec. 7. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
90%
a lilakáposztából finom dinszteltkápoztát lehet készíteni sülthúsok mellé.
2012. dec. 7. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2012. dec. 11. 11:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!